У ЄС зробили гучну заяву про вихід Польщі

У ЄС зробили гучну заяву про вихід Польщі

Глава Євроради Дональд Туск допустив вихід Польщі зі складу Євросоюзу через внутрішньополітичні ініціативи польської влади, зокрема, у царині судової реформи, що суперачать принципам ЄС.

Про це повідомляє Канал 24 з посиланням на Daily Еxpress.

За словами Туска, неважливо, чи планує лідер правлячої партії «Право та Справедливість» Ярослав Качинський вийти з ЄС або тільки ініціює певні процеси в польській політиці, вони рано чи пізно призведуть до цього.

Глава Ради ЄС наголосив, що ситуація дуже серйозна та додав, що свого часу дуже щільно працював з екс-прем'єром Великої Британії Девідом Кемероном з питання запобігання Brexit.

«У мене є досвід роботи з екс-прем'єром Великої Британії Кемероном, я працював з ним день у день, щоб уникнути Brexit... Саме він придумав ідею референдуму, а потім зробив все, щоб утримати Велику Британію в Європейському союзі. Але він і став причиною виходу», – заявив Туск.

Назначимо, Європейський Союз розпочав процедуру накладення санкцій на Польщу через судову реформу наприкінці 2017 року. Зі свого боку, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що рішення Єврокомісії передати до Суду Європейського Союзу скаргу на польську судову реформу підриває діалог з цього питання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - новий мурал із зображенням кота
Наступна новина У Ковелі організовують концерт гурту «Без Обмежень»
Останні новини
Схожі новини