У Європі під час піку пандемії коронавірусу смертність зросла на 50 %, – дослідження

У Європі під час піку пандемії коронавірусу смертність зросла на 50 %, – дослідження
Фото ілюстративне

Згідно з даними, опублікованими французьким статистичним агентством Insee, в Європі протягом тижня в березні й квітні спостерігалося 50-відсоткове зростання надлишкової смертності.

Надлишкова смертність – кількість смертей, яка є вищою, ніж можна було б очікувати. Цей показник широко використовується для оцінки того, скільки людей померло від COVID-19, пише 24 канал ізпосиланням на Courthouse.

За словами представників Insee, в Іспанії, Італії, Бельгії та Франції була найбільша кількість випадків смерті протягом тижня з 30 березня по 6 квітня, це було піком надлишкової смертності, яка пов'язана з епідемією коронавірусом в Європі.

У попередні роки число смертей, як правило, зменшувалося в березні після сезону грипу, а у 2020 році воно різко зросло, йдеться у звіті агентства, заснованому на даних, зібраних агентством ЄС Євростатом з 21 національної юрисдикції.

У ньому не згадуються дані з Великобританії, яка більше не є членом Європейського Союзу і має найвищий в Європі показник смертності від коронавірусу.

У порівнянні з даними за 2016-2019 роки в Європі в середньому за тиждень було зареєстровано на 50% більше смертей. Дані показали, що померло більше чоловіків, ніж жінок, і в основному це люди у віці 70 років і старше.

В Іспанії була найвища надлишкова смертність – 155%, за нею йдуть 91% в Бельгії, 67% в Італії та 60% у Франції. Рівень надлишкової смертності в Європі поступово знижувався і до початку травня практично зник.

Читати також: Від чого і скільки померло українців за 5 місяців 2020 року


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двоє випускників луцької школи склали ЗНО з англійської мови на 200 балів
Наступна новина Піскун став радником Генерального прокурора
Останні новини
Схожі новини