Учасниця Революції гідності з Волині презентувала власний мистецький проект. ВІДЕО

Учасниця Революції гідності з Волині презентувала власний мистецький проект. ВІДЕО
Волинська художниця Вікторія Романчук презентувала мистецький проект «Сторожа»

Волинська художниця, учасниця Революції гідності Вікторія Романчук презентувала у Луцьку мистецький проект «Сторожа», присвячений Небесній сотні.

Його презентація відбулася спочатку у Києві, а тоді у Луцьку, повідомляє Суспільне Волині.

«Молода наша талановита художниця. Це вже друга її виставка. Цю серію малюнків вона почала у Замлинні на пленері іконопису. Потім вона її продовжила, довела до виставкового вигляду», – розповів голова правління волинського осередку Національної спілки художників Володимир Марчук.

«Це відображення 12 апостолів, за якими хочеться слідувати, за якими варто йти. З одного боку – проявлення їх як звичайних людей, а з іншого боку – як образи янголів-охоронців… Сторожа в кожного своя. Це загиблі на війні, це розстріляні на Майдані, це опора і охорона для кожного з нас і особливо для тих, хто про них пам’ятає», – пояснила учасниця проекту Наталія Кузьмінська.

«Майдан – це не просто подія у 3 місяці. Я думаю, ті, які там були, підтвердять, що ця зима – таке маленьке окреме життя. І воно сформувало багато людей, в тому числі і мене як особистість. Тому хотілося створити щось особливе, глибше, щось більше, ніж просто картину, яка зображає ті події», – поділилася художниця, учасниця Революції гідності Вікторія Романчук.

«Зйомки відбувалися в Луцьку, в Дерно і в Києві. Було дуже холодно, і в Києві Віка навіть собі ноги відморозила. Вона все знімала принципово боса... Це такий проект, він більше не для відчуттів, почуттів, а більше для історії», – каже фільммейкер проекту Олександр Слобода.

Нагадаємо, Вікторію Романчук президент Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 
Волинська художниця, учасниця Революції Гідності Вікторія Романчук презентувала у Луцьку мистецький проект «Сторожа»

Волинська художниця, учасниця Революції Гідності Вікторія Романчук презентувала у Луцьку мистецький проект «Сторожа». Проект присвячений Небесній Сотні. Напередодні його показали у столиці. З авторкою та глядачами, які прийшли на презентацію у Луцьку, - поспілкувалися кореспонденти Суспільного

Posted by UA: Волинь on Saturday, 23 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обласним центром замість Донецька пропонують зробити Маріуполь
Наступна новина У Луцьку хочуть відтворити скульптури самобутнього митця: шукають меценатів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини