Україна має вести політику дорогої робочої сили, – Безсмертний

Україна має вести політику дорогої робочої сили, – Безсмертний

Відтік трудових мігрантів з України можна зупинити легальними високими зарплатами та перепідготовкою кадрів. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Треба готувати внутрішні заходи для перепідготовки кадрів. Треба стимулювати людей до того, щоб вони залишалися в країні. Зокрема, вести політику дорогої робочої сили. Тобто, зробити все необхідне, щоб заробітна плата оподатковувалася в допустимих межах та максимально висвітлювалася. Сьогодні це ринок закритої заробітної плати, яка виплачується в межах мінімального розміру, а більша частина дається в конвертах», - сказав він.

Безсмертний пояснив, що зараз доля заробітної плати, що закладена в ціні, дуже низька. Тому люди не можуть в таких умовах залишатися тут, і воліють працювати закордоном.

На думку політика, причина ще й у непрозорих відносинах держави та бізнесу. «Погляньте, як веде себе інвестор. Це він платить заробітну плату. Не дивлячись на те, що податкове навантаження у Польщі та інших європейських країнах вище, все рівно йде відтік інвесторів. А все тому, що держава застосовує неприпустимі відносини з бізнесом – через систему корупції, через дряхлу систему судів, тому бізнес буде в таких умовах втікати», - зазначив він.

Він також зазначив, що Україна знаходиться у геополітичному пограниччі. Звідси люди виїжджають, а тут працювати нікому. Хоча минулого року і приїхало до країни 300 тисяч людей, але це не кваліфікована робоча сила.

«Тому треба говорити з бізнесом і заохочувати до вкладання грошей та змінити політику заробітної плати. Бо при нинішній політиці ми ні робітника не збережем, ні пенсію не виплатим», - переконаний політик.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шкіра та кості: небайдужі лучани врятували виснаженого собаку. ВІДЕО
Наступна новина ВМБ Нерухомість пропонує ідеальне місце для будівництва поруч із Луцьком
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні