Україна стала лідером з експорту яєць до ЄС

Україна стала лідером з експорту яєць до ЄС

Україна на початку 2018 року стала найбільшим експортером яєць до країн Євросоюзу, забезпечивши 38% від загального обсягу постачання цієї продукції.

Про це передає "Польське радіо".

Згідно з даними Єврокомісії, лише в січні поточного року українські виробники експортували до ЄС 874 тонни яєць і яєчних продуктів, що в кілька разів перевищує показники січня 2017 року.

При цьому український експорт перевищив навіть показники США – багаторічного лідера з постачання в Європейського союзу яєчної продукції.

Право експорту до країн ЄС мають майже 300 українських підприємств, у тому числі виробники харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

Експорт українських товарів до ЄС у 2017 році зріс на 29,9% та склав 17,5 млрд доларів. Це 40,5% від усього обсягу продажів українських товарів за кордон.

Експорт української продукції до ЄС за січень-лютий 2018 року збільшився на 28,1% або на 224,7 млн грн та сягнув 1,025 млрд доларів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США стався вибух на НПЗ: 20 постраждалих
Наступна новина Лучанам нагадали про заборону розпивання алкоголю в громадських місцях. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні