Україна готується до другої евакуації українців з Китаю

Україна готується до другої евакуації українців з Китаю

Україна починає підготовку другої хвилі евакуації своїх громадян із Китаю, де раніше був зафіксований спалах коронавірусу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, пише «Українська Правда».

«МЗС разом із міністерством інфраструктури розпочинаємо підготовку другої евакуації наших громадян із Китаю. Наразі посольству України відомо про 41 громадянина, які перебувають в Ухані. З них десятеро виявили бажання евакуюватися», – розповів Кулеба. 

Кулеба закликав українців, які бажають повернутися з Китаю на батьківщину звертатися до посольства України в Китаї, яке формуватиме списки.

Кулеба також зазначив, що зв’язався телефоном із українкою Анастасією Зінченко, яка не змогла евакуюватися з Уханя раніше, бо не захотіла розлучатися зі своїм песиком.

Очільник МЗС зазначив, що "сам собачник" і абсолютно розуміє її почуття. За словами Кулеби, було домовлено про наступний алгоритм. Оскільки влада Уханю дозволила мешканцям виїжджати за межі міста і подорожувати в межах Китаю, Анастасія має поїхати до Пекіна і пройти всі необхідні процедури для належного оформлення свого собаки.

Кулеба доручив посольству України в Пекіні всіляко сприяти дівчині. Він запевнив, що Україна не залишить без допомоги жодного свого громадянина.

Нагадаємо, українців та іноземців, які 20 лютого прибули літаком з Китаю, розмістили на карантин у санаторії в Нових Санжарах Полтавської області. Жоден з евакуйованих не захворів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку закриють кінотеатри, музеї та театри через коронавірус
Наступна новина Відомо, коли відбудеться пробне ЗНО, яке перенесли через карантин в Україні
Останні новини
Схожі новини