З Китаю евакуюють ще двох українців, - Зеленський

З Китаю евакуюють ще двох українців, - Зеленський

Україна за посередництва "Австрійських авіаліній" найближчим часом евакуює з Китаю ще двох українців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Володимир Зеленський повідомив журналістам після зустрічі з евакуйованими з Китаю українцями та іноземцями, які перебували на обсервації в медичному центрі в Нових Санжарах.

На запитання, як багато ще українців чекають на евакуацію з Китаю, Зеленський відповів:

"Дві людини зараз підтвердили, що вони хочуть… Ми дуже швидко, з "Австрійськими авіалініями" ми зконтактували, ми їх заберемо, цих двох людей ми заберемо найближчим часом, але там є ще багато".

Також президент прокоментував ситуацію з українкою Анастасією Зінченко, яка вирішила залишитися в Ухані через свою собаку.

"Ми не можемо впливати на законодавство Китаю і на їх рішення. Якщо Китай не випускає жодної тварини з території Китаю, то ми нічого не можемо зробити. Ми як держава можемо запропонувати їй все – більше, ніж будь-якій людині. Хоч завтра ми вас забираємо, собачку ми заберемо навіть у посольство. Потім, коли Китай дозволить забрати тварин, собачку можна забрати. Будь ласка, ми допоможемо", - сказав Зеленський.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Невигідно їздити». У Луцьку не можуть знайти перевізників на кілька маршрутів
Наступна новина У межах наступного обміну полоненими Україна хоче повернути додому 200 людей
Останні новини
Схожі новини