Україна може створити військові комендатури у Курській області, – Зеленський

Україна може створити військові комендатури у Курській області, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський обговорив на спеціальній нараді питання створення за необхідності військових комендатур на території Курської області рф. 

Про це він повідомив у соцмережах, передає УП

"Нарада щодо ситуації в Курській області. Обговорили ключові питання. Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур.

Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і здійснює активні дії на російській території", – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що українські сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права.

Як свідчить оприлюднене відео, на нараді у президента були присутні голова ОП Андрій Єрмак, очільник МВС Ігор Клименко, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, омбудсман Дмитро Лубінець та головком Олександр Сирський (відеозв'язком).

Омбудсман Дмитро Лубінець у своєму пості в соцмережах додав, що в  реалізації свого права на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право не лише захищатися, а й повинна дотримуватися усіх міжнародних конвенцій та вимог міжнародного гуманітарного права.

Тож українські військові у цілях самооборони сформували "буферну (санітарну) зону" на території Курської області.

За словами Лубінця, також на нараді обговорили питання доступу представників МКЧХ, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів. У "буферній зоні" повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів, наголосив уповноважений з прав людини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимирська громада спрямувала понад 4 мільйони на підтримку військових
Наступна новина СБУ і Сили оборони уночі здійснили найбільшу за всю війну атаку на російські летовища
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні