Україна переходить на систему електронних лікарняних. Як це працює

Україна переходить на систему електронних лікарняних. Як це працює
Фото ілюстративне

В Україні з 4 червня впроваджують систему електронних лікарняних. До 31 серпня буде діяти перехідна модель і медичні заклади будуть видавати як електронні, так і паперові документи.

Про це повідомляє Українська Правда.

«З 4 червня розпочався перехідний період впровадження цільової моделі е-лікарняних. Нова форма документу має замінити паперові листки непрацездатності та зекономити бюджетні кошти. Так вдасться мінімізувати корупційні ризики видачі необґрунтованих лікарняних та спростити процес отримання страхових виплат», – повідомляють у МОЗ.

Повідомляється, що лікар не буде виписувати безпосередньо е-лікарняний, а формуватиме  відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я. Після цього е-лікарняний автоматично створюються в Електронному реєстрі листків непрацездатності.

За результатом внесення даних, лікар підписує сформований медичний висновок своїм електронним підписом і пацієнт отримує смс-сповіщення про сформований медичний висновок. На його підставі він може отримати е-лікарняний.  

Роботодавці й бізнес в автоматичному режимі будуть отримувати інформацію про те, хто з їхніх співробітників перебуває на лікарняному. Не буде необхідності зберігати паперові лікарняні й передавати їх у Пенсійний фонд.

Читайте також: Як українцям оформити COVID-документи для перетину кордону


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк отримав нові тролейбуси. Їх хочуть пустити на маршрути №5 та №12
Наступна новина Вся Україна опинилася у «зеленій» зоні. Які обмеження залишаються
Останні новини
Схожі новини