Україна пройшла пік смертності через COVID-19, – вчені

Україна пройшла пік смертності через COVID-19, – вчені
Фото ілюстративне

Україна 8-12 листопада пройшла пік смертності через коронавірусне захворювання, упродовж останніх двох тижнів захворюваність на COVID-19 у країні зменшується.

Про це свідчать дані Національної академії наук України, пише Громадське.

Так, кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, якщо порівняти з піковими значеннями наприкінці жовтня; нових випадків поменшало на 30%, а зайнятих ліжок — на 19%. Також добові госпіталізації зменшились на 30%, а смертність — на 9%.

За даними науковців, пік смертності минув найпізніше — 8-12 листопада. Загалом спад захворюваності спостерігається в усіх регіонах України, крім Закарпатської та Кіровоградської областей.

У Київській школі економіки також зазначили, що хвиля коронавірусу в Україні спадає вже два тижні. А от наступний спалах там прогнозують із січня 2022 року.

У Міністерстві охорони здоров'я теж заявляють про покращення ситуації. Зокрема, міністр Віктор Ляшко заявляв, що Луганська та Львівська області покинуть «червону» зону карантину вже цього тижня. А Київська школа економіки прогнозує, що наступного тижня з цієї зони вийдуть Київ, Одеська, Донецька та Херсонська області.

Читайте також: Кабмін ввів нові обмеження в карантинних зонах. Що змінилося

В Україні за весь час виявили 3,3 мільйона випадків COVID-19. З них 82 913 людей померли від ускладнень захворювання, а понад 2,8 мільйона — одужали.

Упродовж останніх днів у нас виявляють 10-15 тисяч нових випадків інфікування. Водночас кілька тижнів тому фіксували понад 20 тисяч заражень. Через погіршення ситуації з COVID-19 наразі 18 областей та Київ перебувають у «червоній» зоні, що передбачає найжорсткіші карантинні обмеження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ремонтують 13 кілометрів дороги Ковель – Селець. Рух частково обмежили
Наступна новина Біля Луцька збудують торгово-розважальний центр
Останні новини
Схожі новини