Україна тільки на шляху до піку епідемії коронавірусу, – лікарка

Україна тільки на шляху до піку епідемії коронавірусу, – лікарка
Фото ілюстративне

Лікарка-пульмонологиня, завідувачка інфекційного відділенням Київської міської клінічної лікарні № 17 Світлана Гук заявила, що Україна перебуває лише на шляху до піку епідемії коронавірусу.

Про це стало відомо з її інтерв’ю Укрінформу.

«У країнах, де раніше почалися спалахи, повідомляють, що друга хвиля менш смертоносна і кількість тяжких випадків зменшується. Я поки цієї закономірності не відчуваю, ми у різних «хвильових» зонах перебуваємо. У нас поки що наростають кількість і тяжкість. Адже при будь-яких вірусних захворюваннях – хоч на грип, хоч на дифтерію –  10% випадків будуть тяжкими», – зазначила лікарка.

«Досягаємо епідеміологічного піку. Здавалося, ми вже пережили його навесні. У порівнянні зі звичайним життям, ми вирішили, що найстрашніше вже відбулося. А зараз до піку наближаємося, потім піде спад, хоча до весни значного полегшення не чекаємо», – додала вона.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка перемогла на конкурсі краси «Королева Євразії»
Наступна новина У луцьких школах не буде додаткових вихідних через вибори
Останні новини
Схожі новини