Україна закликає світ не допустити судилища над захисниками у Маріуполі

Україна закликає світ не допустити судилища над  захисниками у Маріуполі

Україна закликає весь цивілізований світ не допустити анонсованого російськими окупантами судилища над українськими захисниками та захисницями Маріуполя і вимагає негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримуються українські військовополонені.

Про це йдеться у спільній заяві сил безпеки та оборони щодо полонених захисників Маріуполя.

«Операція з порятунку 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, аби зберегти життя нашим Героям. Альтернативи на кшталт екстракншн не було, стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на «Азовсталі» насамперед важкопоранених. Адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися.

Саме важкопоранених нам вдалося врятувати першими під час обміну у червні: 144 особи, з яких 95 захисників Маріуполя вже повернули. Більша частина з них мали тяжкі поранення. Станом на зараз вони отримали необхідну медичну допомогу та реабілітацію.

Усі державні інституції працюють над тим, аби повернути Героїв Маріуполя та усіх українців, які перебувають у полоні ворога. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими продовжує працювати 24/7 для визволення українських Захисників та Захисниць з полону, розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Водночас, ми підтримуємо зв’язок з родинами полонених військовослужбовців та виконуємо зобов’язання щодо їх соціального захисту», - йдеться в заяві.

Також в Міноборони наголосили, що російська федерація не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни. 

З огляду на це, питання обміну полоненими є складним та чутливим. Зі свого боку Україна постійно посилює публічну комунікацію з нашими партнерами, звертається до міжнародних організацій та світових лідерів, привертає увагу світу до дій, які чинить ворог із українськими військовими, що перебувають в полоні.

«Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого судилища катами у Маріуполі над українськими захисниками та захисницями.

Вимагаємо негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста, до місць, в яких утримуються українські військовополонені, передусім Оленівки», -зазначили в Міноборони.

Читайте також: Рідні бійців «Азову» вийдуть на майдан, аби нагадати лучанам про війну


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку блискавка спричинила пожежі
Наступна новина Антитютюнове законодавство: на Волині за місяць оштрафували 37 людей
Останні новини
Схожі новини