Україна збирається відмовитися від залізничного сполучення з Росією

Україна збирається відмовитися від залізничного сполучення з Росією

Після того, як РФ пустила свої потяги в обхід України, компанія «Укрзалізниця» почала розглядати питання про припинення залізничного сполучення з Росією.

Про це під час свого інтерв'ю на 112 телеканалі заявив глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян.

Як розповів Омелян, перед прийняттям такого рішення повинні бути проаналізовані всі нюанси.

«Питання щодо залізничного сполучення із РФ в першу чергу розглядається зараз «Укрзалізницею». Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити у 2018 році. Є дві складові – вантажне і пасажирське. Із пасажирського у нас є єдиний російський поїзд, який курсує по напрямку «Кишинів-Москва» і декілька український, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного «Укрзалізницею»", ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру», - заявив Омелян.

Він зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію.

«Щодо прямих збитків для «Укрзалізниці», вони в розмірі однієї гривні на рік. Може хтось не знає, ця ділянка, якою ішли транзитні потяги, вантажні, пасажирські до півдня РФ свого часу «Укрзалізниця» уклала угоду з РЖД про фактично безкоштовне транзитне проходження», - констатував міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Саакашвілі розповів, де бере гроші на політичну діяльність
Наступна новина Вчені побачили зв'язок між їжею і настроєм
Останні новини
Схожі новини