Україна зробила рекордний ривок в отриманні дозволів на будівництво

Україна зробила рекордний ривок в отриманні дозволів на будівництво

У 2017 році за показником «отримання дозволів на будівництво» Україна зробила рекордний ривок у 105 позиціях і піднялася на 35 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

Обсяг будівництва в країні також демонструє стабільний ріст, лідерами є Житомирська, Кіровоградська, Запорізька, Одеська та Київська області. В інфографіці Центру громадського моніторингу та контролю (naglyad.org) докладно наведені обсяги будівництва по сферах галузі, – повідомляють на сторінці CRH в Україні у Facebook.

Експерти називають основні причини сплеску будівельної активності:

1. Децентралізація системи будівельного контролю, що стартувала у 2015 р.

2. Спрощення процедури реєстрації документів на будівництво об’єктів незначного класу наслідків (СС1) у 2017 р. Тепер можна починати зводити такі споруди вже наступного дня після подачі повідомлення у Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ). А можливість зробити це в режимі он-лайн робить процес ще простішим та зручнішим.

«Завдяки зрозумілим та прозорим правовим механізмам у будівельній сфері України за останні місяці виокремилося кілька позитивних тенденцій. По-перше, на ринку з’явилися нові інвестори малого і середнього сегменту. По-друге, менше стало самочинної забудови», — підкреслив голова ДАБІ Олексій Кудрявцев.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кращі волинські вчителі та учні отримали нагороди
Наступна новина Цукерка за здану батарейку – в Луцьку відбудеться екологічна акція
Останні новини
Схожі новини