Українські вчені хочуть до кінця 2021 року розробити власну вакцину від коронавірусу

Українські вчені хочуть до кінця 2021 року розробити власну вакцину від коронавірусу

Українські вчені планують завершити розробку вітчизняної вакцини від коронавірусу до кінця 2021 року. Після розробки вакцина повинна буде пройти клінічні випробування.

Про це заявив директор Інституту біології клітини НАН України академік Андрій Сибірний, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, зараз учені вже пройшли початкові етапи у створенні вакцини. Після завершення розробки препарату повинні пройти випробування на лабораторних тваринах: трасгенних мишей будуть заражати вірусом і вводити їм вакцину. При цьому поки не відомо, чи можна такі дослідження буде провести в Україні.

«Ось цей останній етап роботи напевно доведеться робити з нашими колегами в Польщі. Так ми попередньо домовилися. Я б хотів, щоб це була повністю українська вакцина, але так виходить, що це буде міжнародне співробітництво», – додав Сибірний.

Крім цього, львівські вчені також планують створити вакцину у вигляді таблетки.

«Розробка вакцини в таблетці – це ідея для наступного проєкту. Зараз Інститут біології клітини НАН України працює над трьома проєктами: розробкою вакцини від COVID-19, створенням нового антибіотика широкого спектру дії і розробкою біосенсорів», – повідомили в НАН.

Зазначається, що минулого року Інститут біології клітини НАН переміг в отриманні грантів від Національного фонду наукових досліджень. На розробку covid-вакцини вчені отримали майже 10 млн гривень.

Читати також: Зеленський хоче якнайшвидше створити в Україні лабораторію, щоб виробляти вакцини

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні ковідні сертифікати підробити буде неможливо, - Степанов
Наступна новина Пориви вітру та заморозки. Якою буде погода на Волині у вихідні
Останні новини
Схожі новини