Українські вчені створили 300 тестів для виявлення коронавірусу

Українські вчені створили 300 тестів для виявлення коронавірусу

В Україні лабораторія Інституту молекулярної біології і генетики НАН України та Лабораторії епігенетики створили вітчизняний тест для виявлення уханьського коронавірусу.

Із його слів, обидві лабораторії, які працювали над створенням вітчизняних тестів, впоралися зі своїм завданням, зробили це різними шляхами і, практично, одночасно. На сьогодні створені вже понад 300 тестів, повідомив ZN.UA високопосадовець в МОЗ.

Читайте також: Волинські депутати просять відновити санітарні пости на кордоні через коронавірус

Специфічність розробок підтверджена пиптидною послідовністю вірусу – його "відбитком пальця", який є ланцюжком кількох десятків нуклеотидів, властивих цьому коронавірусу. Передбачається, що щодня несерійне виробництво додаватиме в арсенал медиків до 200 тестів.

На створення тесту українським медикам і вченим знадобилося трохи менш як три тижні. Ланцюжок РНК вірусу китайці надали всім країнам 20 січня, про що на своїй пресконференції заявив секретар РНБО Олексій Данилов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В нововолинського ліцею – нова директорка
Наступна новина Українці зможуть перевірити органічність продуктів онлайн, - Гончарук
Останні новини
Схожі новини