Українські винороби відмовилися від «коньяку» і «шампанського»

Українські винороби відмовилися від «коньяку» і «шампанського»
Джерело фото: 1zoom.ru

В Україні більше не вироблятимуть коньяк та шампанське. Ці напої називатимуться по-іншому. Українські винороби висловили спільну позицію, яка узгоджується з діями уряду в частині виконання положень угоди про ЗВТ Україна-ЄС в питанні заміни найменувань продукції.

Про це повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко під час прес-конференції, яка відбулась після засідання ради директорів, – пише Економічна правда.

«Українські винороби готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію, та перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду», – зазначив Кучеренко.

Нагадаємо, під перейменування підпадають, наприклад, «шампанське» і «коньяк». Цього вимагає Франція, бо ці терміни походять від географічних назв її території — провінції Шампань і міста Коньяк. Так, «шампанське» може стати «ігристим вином», а «коньяк» – «бренді», або отримати інші назви. 

Він закликав центральні органи виконавчої влади об’єднати зусилля для напрацювання дорожньої карти та формування нових найменувань на заміну існуючим позначенням.

За словами гендиректора, попри ймовірне падіння прибутків виноробів під час переходу на нові найменування, вітчизняні виробники готові до цього.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанина зловили на зливі нечистот просто на дорогу. ФОТО
Наступна новина Осінні пейзажі Волинської височини та Хрінницького водосховища. ФОТО
Останні новини
Схожі новини