Український гурт, який застряг у черзі на «Ягодині», влаштував імпровізований концерт. ВІДЕО

Український гурт, який застряг у черзі на «Ягодині», влаштував імпровізований концерт. ВІДЕО
скріншот із відео

Прямуючи на концерт до Польщі, музичний гурт «Шпилясті кобзарі» потрапив у кількагодинну чергу на кордоні.

«Застрягли» музиканти 17 серпня у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ, – пише видання Експерс.

Замість того, щоб нервуватися, хлопці влаштували онлайн-концерт, який розвеселив їхніх фанів у соцмережі і підняв настрій іншим мандрівникам, які чекають поруч з музикантами.

«Люди у черзі дуже позитивно відреагували на наш виступ, підходили і просили зіграти ще, – розповідає Оксана Боровець, арт-директор гурту, у коментарі Експрес-онлайн. – Поки не знаємо, чи почули наш виступ прикордонники. Принаймні до нас вони не підходили».

Музиканти стоять у черзі уже 10-ту годину і не знають, скільки ще доведеться чекати. До кінця черги залишилося п'ять автомобілів, але рухаються вони дуже повільно.

«З нами таке часто трапляється, останні кілька разів ми застрягали на 7-8 годин», – додає вона. – Вже звикли. Це важко. Наприклад, завтра у нас – два концерти у місті Пасленк, а в неділю – концерт у Битові. Ще ж потрібно заселитися в готель і трохи відпочити. Звісно, можна літати літаком, але це набагато дорожче. Річ у тім, що бандури не можна перевозити у ручній поклажі, а віддавати їх у багаж – небезпечно, адже це тендітний інструмент. Доводиться платити за два місця, а це – подвійні витрати для організаторів».

«Шпилясті кобзарі» – український музичний гурт, до складу якого входять шість бандуристів. Заснований навесні 2011 року. Майже всі учасники гурту є випускниками Стрітівського коледжу кобзарського мистецтва. Гурт виконує кавер-версії світових хітів та українських народних пісень, використовуючи український народний інструмент – бандуру. Хлопці не раз виступали перед учасниками Євромайдану, а пізніше – на Сході, в зоні АТО. «Шпилястих кобзарів» часто запрошують в інші країни.

 

Ох, вже ці дороги. Вісім годин на українсько-польському кордоні надихають до творчості. Шановні прикордонники, коли вже хто дивиться наш стрім, пропустіть нас, будь ласка. Там нас глядачі на концертах чекають. До речі, запрошуємо всіх прихильників бандури 18 серпня до міста Pasłęk на Пасленцьку бесіду східних культур, і 19 серпня - на День української культури до міста Bytów.

Posted by Шпилясті кобзарі on Friday, 17 August 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі невідомий цукерками виманював дітей із магазину
Наступна новина Показали шокуючі фото житла луцької багатодітної родини. ФОТО
Останні новини
Схожі новини