Розповіли, скільки вантажівок чекають на в'їзд в Україну через розблокований ПП Ягодин

Розповіли, скільки вантажівок чекають на в'їзд в Україну через розблокований ПП Ягодин

Через єдиний розблокований ПП на українсько-польському кордоні з добу в’їхали майже 700 вантажівок з імпортом, тоді як через Корчову блокувальники пропускають лише по 4 вантажівки на годину 

Про це повідомляє Волинська митниця.

Митний пост "Ягодин" повністю відновив і продовжує нарощувати пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону. За попередню добу митники, зокрема, оформили 695 транспортних засобів з імпортом та 546 вантажів експорту. 

"Оскільки нині маршрут через "Ягодин" залишається  єдиним розблокованим  з Польщею та найкоротшим  шляхом для міжнародної торгівлі з Європою, з обох сторін порубіжжя формуються черги. Станом на сьогодні, 15 грудня, на в'їзд до України перед Дорогуськом очікує 1700 вантажівок, в електронній черзі на виїзд зареєстровано понад 2200 авто масою понад 7,5 тонн", – повідомляють на митниці. До порівняння: через заблокований польськими перевізниками ПП Корчова – Краківець з вечора вівторка пропускають лише по чотири вантажівки на годину.
 
Волинська митниця дякує польським колегам, які надійно поруч і в режимі 24/7 опрацьовують цей безупинний конвеєр. Водночас нагадують митним брокерам, декларантами та перевізникам, що попередня митна декларація   
про намір ввезти товар в Україну є обов'язковим документом, без якого неможливо розпочати митні формальності. 

"Затримки трафіку через її відсутність в інформаційній базі – неприпустимі. За ваш відстій у пункті пропуску дуже дорого платять ваші колеги, які очікують у черзі на в'їзд в Україну. Щиро сподіваємось на взаємне розуміння. Відпочинемо після перемоги", – заявляють митники.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибухи у сільраді на Закарпатті: що відомо про ймовірного підривника
Наступна новина На Волині зловили нелегалів з РФ, Вірменії та Узбекистану
Останні новини
Схожі новини