Україну зобов'язали виплатити наркоторговцю 4 тисячі євро

Україну зобов'язали виплатити наркоторговцю  4 тисячі євро

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 4 тисяч євро наркоторговцю за порушення його прав під ча затримання правоохоронцями та засудження.

Заявник громадянин України Василь Якуба, 1971 року народження, затримали у Кропивницькому за торгівлю наркотиками у 2007 році, – повідомляє Громадське.

Навесні того року він тричі продав таємному агенту міліції шприц з опієм. Цю угоду зняли на приховану камеру. У червні 2007 року його засудили за торгівлю наркотиками до 8 років позбавлення волі.

Під час ухвалення вироку суд, зокрема, спирався на письмову заяву агента під прикриттям, якому не дозволили давати свідчення в суді задля захисту його особи. Натомість Якуба вимагав, аби цей агент виступив у суді. Також він заявив, що під час арешту зазнав жорстокого поводження з боку правоохоронців.

Якуба звернувся до ЄСПЛ з вимогою встановити порушення його права на справедливий судовий розгляд і права на допит свідків. Він також заявив, що українська влада відмовилася надати йому копії документів з матеріалів справи.

Тепер, згідно з рішенням ЄСПЛ, Україна повинна виплатити заявнику компенсацію у 2,5 тисячі євро за моральну шкоду і 1,5 тисячі євро за видатки та витрати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Македонія офіційно отримала іншу назву
Наступна новина Волинські силачі вибороли «золото» і «бронзу» на Кубку світу в Дубаї. ФОТО
Останні новини
Схожі новини