«Укртелеком» повернули державі

«Укртелеком» повернули державі

Господарський суд міста Києва повернув пакет акцій компанії "Укртелеком" у державну власність, розірвавши цим рішенням договір купівлі-продажу акцій "Укртелекому" у березні 2011 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров, – пише Економічна правда

Також суд зобов'язав ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" списати з рахунку ТОВ "ЕСУ" пакет акцій ПАТ "Укртелеком" на рахунок Держави Україна, стягнути з ТОВ "ЕСУ" пеню у розмірі 81,9 млн доларів та стягнути з ТОВ "ЕСУ" на користь Фонду 243,2 тис. гривень витрат по сплаті судового збору.

Підставою для звернення Фонду державного майна до Господарського суду з відповідною позовною заявою стало невиконання покупцем – ТОВ "ЕСУ" – умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком" та Концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ "Укртелеком", яка є невід’ємною частиною Договору.

Перевірка Фонду держмайна встановила такі порушення: компанія "ЕСУ" не виконала інвестиційний план, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж 450 млн. доларів. "Укртелеком" також не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Провадження у справі щодо розірвання договору купівлі-продажу за позовом Фонду порушено Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.08.2017.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 13.11.2017 прийнято до провадження апеляційну скаргу ТОВ "ЕСУ".

Як зазначили у Фонді держмайна, Фонд відповідно до процедури вживатиме всіх заходів для повернення пакета акцій ВАТ "Укртелеком" у державну власність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Будинок «сповзає» до Луцької міської ради. ВIДЕО
Наступна новина 6 звичок, які роблять вас втомленими
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні