6 звичок, які роблять вас втомленими

6 звичок, які роблять вас втомленими

Якщо ви постійно втомлені і вас може роздратувати навіть дрібниця, то винними може бути не лише поганий сон чи харчування. На ваш психологічний сон впливають ще й інші щоденні звички, які можна назвати шкідливими для вашого психологічного здоров'я.

Пропускаєте тренування

Якщо ви регулярно займаєтесь спортом, то не пропускайте заняття. Якщо відчуваєте, що дуже втомились – скоротіть тренування та зменшіть навантаження. У випадку, якщо ви спортом не займаєтесь – то саме час це виправити.

П'єте недостатня кількість води

При кожному русі ви витрачаєте запаси води в організмі. Саме тому вам потрібно пити якомога більше звичайної води, яка заповнює водний баланс і заряджає організм енергією. Нагадаємо, що щодня доросла людина повинна випивати близько 1,5-2 літрів чистої води залежно від своїх потреб. Але зверніть увагу, що чай, кава чи соки – не рахуються.

Ви прагнете до ідеалу

Перфекціонізм – це хороша звичка, але іноді ви ставите перед собою цілі, які досягнути неймовірно важкою. В результаті ви відчуваєте незадоволеність, втому і депресію. Залиште у своєму напруженому графіку місце для повноцінного відпочинку, не працюйте понаднормово і не залишайте всі справи на один день, коли доводиться жертвувати навіть своїм сном.

Ви не снідаєте

Від того, як ви поснідали, залежить активність обміну речовин і ваше самопочуття протягом всього дня. Якщо ви не звикли снідати, то не дивуйтеся, що відчуваєте занепад сил. Вранці краще з'їсти варене яйце з цільнозерновими хлібцями і йогуртом, випити фруктовий смузі або приготувати овочевий салат.

П'єте на ніч алкоголь

Келих вина на ніч вважається відмінним снодійним, адже спиртне пригнічує роботу центральної нервової системи. Однак цей же келих вина і погіршує якість вашого сну, адже під його впливом в організмі виробляється адреналін. Саме тому алкоголь потрібно вживати за 3-4 години до сну.

Користуєтеся смартфоном чи ноутбуком перед сном

Якщо вам потрібно перевірити пошту, прочитати зведення новин або побачити список в соцмережах, робіть це не в ліжку. Справа в тому, що блакитне світло екрану збуджує нервову систему. Це може спровокувати безсоння. Намагайтесь завершити усі справи з смарфоном та комп’ютером хоча би за годину до сну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укртелеком» повернули державі
Наступна новина Навчити пана професора: чи реально здобути практичні знання в українських вузах
Останні новини
Схожі новини