Уряд планує дозволити іноземцям обіймати офіцерські посади у ЗСУ

Уряд планує дозволити іноземцям обіймати офіцерські посади у ЗСУ

​​Уряд пропонує дозволити іноземцям обіймати офіцерські посади в українському війську.

Про це пише телеграм-канал «Військово-правова допомога». 

9 вересня 2024 року у ВРУ зареєстровано законопроект 12023 про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України.

Змінами до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» пропонується визначити можливість комплектування посад осіб офіцерського складу Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України іноземцям та особам без громадянства. 

Змінами до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» пропонується встановити, що в’їзд в Україну та виїзд з України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України, здійснюється за паспортним документом та військово-обліковим документом (службовим посвідченням), форму, порядок оформлення (створення) та видача яких визначається відповідно Міністерством оборони України та Міністерством внутрішніх справ України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вважався безвісти зниклим: Волинь втратила захисника
Наступна новина На Волині віддали останню шану 32-річному Герою Олегу Мельнику. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні