«Усе йде за планом і точно на краще». Розповіли, як Луцький госпіталь відновлюють піля пожежі

«Усе йде за планом і точно на краще». Розповіли, як Луцький госпіталь відновлюють піля пожежі
Луцький військовий гарнізонний госпіталь (джерело - ІА ВолиньPost)

Очільник Луцького військового гарнізонного госпіталю Василь Криворучко розповів про стан виконання робіт щодо відновлення історичної будівлі, де розташований медзаклад.

Про це пише ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, вночі 20 вересня сталася пожежа у будівлі Луцького військового гарнізонного госпіталю. Полум’я гасили дві години – аж до 5-ї ранку.

Читати також: Імовірно, підпал, – поліція про пожежу у Луцькому госпіталі

За словами Василя Криворучка, на сьогодні на 70 % виконали відновлювальні роботи на даху будівлі, повністю завершили облаштування операційного блоку для повноцінної роботи, а також відновили кілька хірургічних палат, які постраждали внаслідок пожежі. Більше того, лікарі вже працюють в режимі денного стаціонару. 

«Цьогоріч ми плануємо завершити інші 30 % роботи із відновлення даху. Усі необхідні для цього ресурси є завдяки співпраці з представниками міської та обласної влади, а також завдяки всім небайдужим людям, які збирали кошти», – зазначив він.

Окрім того, паралельно фахівці виконують роботи з благоустрою території. Так, на подвір’ї госпіталю зрізали аварійні ялини.

«Ми викликали спеціальну комісію, бо бачили, що ці ялини тріщали. Попередньо написали лист на квартирно-експлуатаційний відділ Володимира-Волинського, адже все перебуває у них на балансі, із проханням обстежити територію. Після цього ми отримали ордер. Аварійним деревам було близько 50-ти років, і вони мали поверхневу кореневу систему, тому під час реконструкції вони могли б упасти в будь-який момент, бо бували випадки, коли гілля падало просто на припарковані автівки», – сказав Василь Криворучко.

Військовий додав, що за два роки тут висадили близько пів сотні туй та сосен, дбаючи про «легені» Луцька.

Голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович розповів, що схему роботи військового госпіталю хочуть дещо змінити, зокрема це стосується зручності доставлення поранених, однак поки до всіх погоджень карти не розкривають.

«Уже майже вся будівля «затягнута» гідробар’єром. Госпіталь уже два тижні опалюють. Тому все йде за планом і точно на краще. Ніякий базар, як дехто казав, тут ніхто робити не збирається. Усе для того, аби в умовах війни цей госпіталь приймав поранених та вирішував потреби», – зазначив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перша леді займеться реформою харчування у школах
Наступна новина Представили нового директора шахти № 10 «Нововолинська»
Останні новини
Схожі новини