Усі чоловіки з нашої сім'ї – у війську, – боєць волинської «сотки»

Усі чоловіки з нашої сім'ї – у війську, – боєць волинської «сотки»

Іван – оператор БпЛА у батальйоні безпілотних систем 100 омбр. Родом чоловік з маленького, але напрочуд славного волинського міста Берестечка. Контракт зі Збройними Силами України підписав не так давно – 27 травня 2024 року.

Про це написали на сторінці бригади.

До ТЦК Іван прийшов разом з другом дитинства Олександром:

Ми років з 12-ти товаришуємо – вчилися в одному класі. Сашко взяв собі похідний від прізвища позивний – «Чорний». Ну, а я вирішив бути «Білим». Служимо в одному батальйоні нашої «Сталевої Сотки», але в різних екіпажах.

А ще Іван – з дуже особливої родини, у якій усі повнолітні чоловіки стали на захист України.

– Моєму вітчимові, Володимиру Петровичу, вже 58 років. Проте нині він проходить БЗВП (базову загальновійськову підготовку) у лавах Національної гвардії. Мій зведений брат Володимир (хоча він мені як рідний!) з перших днів широкомасштабного вторгнення служить у 14 омбр. А наш старший брат – Мар’ян – 11 червня 2024 року загинув, захищаючи Україну, – змахуючи сльозу, розповідає Іван, – Виходить, вітчим і два брати вчинили по-чоловічому – тож і я не міг повестися інакше.

До речі, за освітою «Білий» – кухар-кондитер. Проте останнім часом працював у будівельній сфері – займався декоративними штукатурками. Нині ж Іван є оператором дрона-«бомбера» – гексакоптера «Вампір». До речі, у їхньому екіпажі є і дівчина-військовослужбовиця – бійчиня Катерина на псевдо «Миша».

На рідній Волині на Івана-«Білого» чекає з Перемогою кохана дружина Тетяна, трирічна донечка Тіна, а також 10-річний син Матвій від попереднього шлюбу. А ще – мама Надія Володимирівна, бабуся, сестри Вікторія та Ірина, і найменший з братів – 16-річний Максим.

Ніколи не мав і не маю жодних сумнівів у тому, що Україна здобуде Перемогу. Водночас, не можу не помічати, що люди у віддалених від фронту регіонах встигли трішки «підзабути», що у нас триває війна. Не воюєш – допомагай. Хай це буде 10 гривень, хай це буде 50 гривень, хай це буде 10 тисяч. Кожен донат має значення – адже він наближає нашу Перемогу, – каже оператор БпЛА Іван на псевдо «Білий».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закрили в казармі, побили і зламали палець. У ТЦК прокоментували звинувачення
Наступна новина ЗСУ матиме Школу інструкторів, які навчають новобранців армії
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні