«Успішний бізнес – сильна країна». У Луцьку «ПриватБанк» організував семінар для підприємців

«Успішний бізнес – сильна країна». У Луцьку «ПриватБанк» організував семінар для підприємців

У Луцьку відбувся безкоштовний семінар від освітнього проекту «Бізнес-Інкубатор», що ініціюється «ПриватБанком». 

23 квітня протягом декількох годин двоє спікерів – бізнес-тренер Євген Гетманчук та керівник відділу освіти WebPromoExperts Олександр Печалов – розповідали усім зацікавленим про те, як розвинути бізнес, та як успішно просувати його в інтернеті. 

Захід організували у рамках програми КУБ («Країна успішного бізнесу»), яку ще три роки тому запустив «ПриватБанк». Мета семінару, як пояснив директор Північно-Західного регіонального управління «ПриватБанку» Юрій Войтенко, допомогти підприємцям здобути нові знання, аби краще розвивати власний бізнес.

«Підприємці – це та каста, яка в країнах з розвиненою економікою дає половину ВВП. Тому потрібно їм допомагати досягати успіху. Якщо вдасться збільшити кількість успішних підприємців, країна вийде на новий рівень. А це вигідно усім: і країні, і нам, і іншим людям, бо створяться додаткові робочі місця» - пояснив він.

Юрій Войтенко пояснює, чому «ПриватБанк» допомагає молодим підприємцям

«Ми отримуємо не те, що заслужили, а те, про що змогли домовитись»

Євген Гетманчук – бізнес-коуч та психолог – пояснив, що успіх будь-якого бізнесу залежить від того, наскільки добре ви вмієте домовлятись із партнерами.

«Головне для будь-якого бізнесу – це домовлятись із іншими людьми. І перше, ніж дбати про свої інтереси, треба думати про інтереси партнера. Бо ми отримуємо не те, що заслужили, а те, про що змогли домовитись», - розповів він.

Також він розповів про класифікацію Уільяма Марстона, за якою людей за поведінкою можна поділити на чотири типи. 

«Потрібно розуміти, до якого типу належить ваш партнер, аби ефективніше вести з ним перемовини», – пояснив він.

За цією теорією, всіх людей можна поділити на чотири типи за поведінковими моделями. Це пасивно-агресивний тип C, активно-агресивний D, пасивно-позитивний S та активно-позитивний I.

Пасивно-позитивний тип – це 80% населення. Це люди, які готові роками працювати на нецікавій роботі за середню оплату. 

«Це не дивно, що такий великий відсоток. За роки Союзу в людях виховували цю рису. Від людей вимагали, щоб вони були покладистими. Це тільки зараз ми прокидаємось», – зазначив він.

Активно-позитивний тип найчастіше буває емоційним лідером. У колективі це людина, якій всі довіряють, яка має безумовну повагу з-поміж інших. Активно-агресивний тип – лідер, який за допомогою гніву та тиску змушує підлеглих виконувати те, що він хоче.

Пасивно-агресивний тип – це, найчастіше, ІТ-шники, або ж фінансисти. Вони добре систематизують інформацію, але не дуже успішно ладнають з оточуючими.

На конкретних вправах коуч пояснював слухачам, як краще вести перемовини з різними категоріями людей. До прикладу, в одній із вправ учасники «грались» у менеджерів туристичної агенції, які повинні були продати клієнту бонусом непотрібну йому путівку. 

Наостанок тренер запропонував поділитись на команди і скласти конструкцію зі спагеті, скотчу та маршмеллоу.

Протягом 15 хвилин підприємці та менеджери намагались збудувати конструкцію з макарон. Вдалося не всім. Переможцем обрали ту команду, яка побудувала найвищу споруду.

«З цієї гри можна багато витягнути. Наприклад, те, що у дорослих вимикається функція креативу.  Власне через це ви і у бізнесі можете не бачити далі своїх рамок» – наостанок пояснив бізнес-коуч.

До слова, переможцям, які збудувати найвищу споруду з макарон, подарували книгу Грега Маккеона «Ессенціалізм».

Євген Гетманчук – психолог та бізнес-коуч. Входить до десятки найкращих бізнес-тренерів СНГ у категорії «управління»
Підприємець Богдан Климчук намагається продати «клієнту» не тільки тур у Монголію, а й у додаток нав’язати поїздку в Ріо-Де-Жанейро
А ось ІТ-шнику Андрію Сіруку випало складніше завдання: продати у додаток тур в Берлін на гей-парад
Ця команда шукала підказки у гуглі, але скласти конструкцію їм не вдалось
Цій команді вдалось скласти споруду з макарон, втім, вона не найвища
А ось і переможці. Їм подарували книгу

«Багато хто думає, що інтернет-маркетинг дає доступ до кнопки «бабло». Це неправда»

Олександр Печалов – керівник відділу освіти WebPromoExperts – говорив про ефективні продажі у мережі, СММ та ще багато різних речей, які допоможуть просувати бізнес у мережі.

«Багато хто вважає, що інтернет-маркетинг – це ти собі натиснув на кнопку «бабло» і воно падає. Ні, це неправда. Якщо у вас слабка пропозиція, то, повірте, ніякий інтернет-маркетинг вас не врятує», – почав він.

Протягом трьохгодинної лекції Олександр на конкретних прикладах пояснював, як потрібно піднімати інтернет-магазин «з нуля». За його словами, дуже важливо запропонувати клієнту унікальну торгову пропозицію.Тобто, це повинна бути «фішка», якої немає у інших продавців.

«Доставка у межах України, так званий «індивідуальний підхід» та знижки – це не унікальна торгова пропозиція. Таке більшість магазинів пропонують. Ви повинні дати щось унікальне. Ось, наприклад, піцерія «Domino’s» у Києві – далеко не найдешевша, але вона популярна. В чому їх секрет? Їх фішка – доставка у будь-яку точку міста не довше, ніж за 30 хвилин. Така у них унікальна пропозиція, і вона працює», - пояснив він.

Далі говорили про Фейсбук, Інстаграм, ефективні інструменти, як «підняти» сторінки у соцмережах. За словами Печалова, для того, аби розкрутити бізнес, потрібно багато грошей вкласти у нього. Втім, результат цього вартий.

«Наприклад, ви продаєте памперси, і вкладаєте у таргетовану рекламу, орієнтовану на молодих мам, гроші. Хай це буде 1000 гривень на одного клієнта. Ніби великі витрати, правда? Але ця молода мама прийде до вас і протягом двох років купуватиме у вас по пачці памперсів у місяць. Це виходить 9 тисяч 600 гривень. Ви отримаєте набагато більше, ніж вкладете», - пояснив він.

Після лекції слухачі ставили свої питання. За найоригінальніші питання спікер подарував книгу. Тоді – подякував аудиторії.

«Насправді я тішусь, що сьогодні виступав перед вами. Це хороша справа. Мені подобається поширювати знання, ділитись тим, що я знаю, і добре, що «ПриватБанк» допомагає у цьому, організовуючи такі семінари», – поділився Печалов.

Слухачі – а тут були як бізнесмени, ІТ-шники та менеджери – також залишились задоволені.

«Мені подобається відкривати для себе щось нове. Багато цікавого дізналась на першій лекцій. Я завжди усвідомлювала, що відносини з людьми – це вирішальна справа. А тут бізнес-тренер пояснив нам, як можна краще розуміти людей та як фективно з ними спілкуватись. Однозначно це корисна інформація», - зазначила Вікторія Гинятулина, заступниця директора з операційних питань компанії «Modern Expo».

Олександр Печалов – керівник відділу освіти WebPromoExperts. Протягом декількох годин він цікаво розповідав про інтернет-маркетинг
Вікторія Гинятулина: «Бізнес-тренер пояснив нам, як можна краще розуміти людей та як фективно з ними спілкуватись. Однозначно це корисна інформація»
Слухачі багато конспектували
А спікер – невтомно відповідав на запитання залу

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Епіфаній пояснив, чому парафіяни повинні жертвувати на храм
Наступна новина У Луцьку дали землю на Конякіна для будівництва дитячого храму
Останні новини
Схожі новини