Устилузькі ДЗОТи можуть стати туристичною цікавинкою Волині

Устилузькі ДЗОТи можуть стати туристичною цікавинкою Волині

Спільно із керівництвом Устилузької ОТГ народний депутат Ігор Гузь розпочне «оновлення» ДЗОТів розташованих на території громади.

Про це йшлося під час зустрічі нардепа із головою ОТГ Віктором Поліщуком у середу, 21 лютого.

Укріплення залишилися ще з часів Другої світової війни, проте наразі вони нікому не належать й за ними ніхто не доглядає, - пояснив Поліщук. Загалом на території ОТГ у Володимирі-Волинському районі їх - 14.

Оновлення розпочнуть із найпопулярнішого ДЗОТу, розташованого поблизу в’їзного знака «Устилуг». «На початку головне завдання – оформити всі необхідні документи, щоб і будівля, і земля належали громаді», - відзначив Віктор Поліщук.

Надалі Ігор Гузь пропонує залучити професійних істориків, які зможуть сформувати концепцію часткового відновлення об’єкта і тематичних виставок, присвячених різним сторінкам Другої світової.

«Це - прекрасна нагода показати, чим місто Устилуг може бути цікавим для туристів. Я бачу цей ДЗОТ не лише як пам’ятку радянським військам, а як атракцію, де показана правда на різні теми: УПА, про прикордонників, тюрми, військові злочини. Це повинно бути цікаво, автентично і сучасно», - вважає депутат.

Після оформлення необхідних документів, нардеп планує посприяти залученню коштів із різних джерел, аби провести реконструкцію приміщень і відкрити на цій території музей.

Прес-служба нардепа


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У StrikeCity – кулінарні майстер-класи для дітей
Наступна новина Новенькою дорогою Луцьк-Володимир їздять перегружені фури
Останні новини
Схожі новини