В Луцьк на святкування Великодня прибули гості з Донбасу. ФОТО

В Луцьк на святкування Великодня прибули гості з Донбасу. ФОТО

З Донецької області на Волинь вже четвертий рік поспіль приїжджають гості у рамках співпраці між Луцьком і Волновахою.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

І от сьогодні до Луцька приїхала група у складі 50-ти дітей та 4-х дорослих з Донеччини.

Зустрічати гостей на Луцький залізничний вокзал з хлібом та вишитими рушниками прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту сім’ї молоді та спорту Олексій Веремійчик, начальник управління освіти Зіновія Лещенко, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, начальник служби у справах дітей Федір Шульган, депутати міської ради, педагоги загальноосвітніх закладів.

Григорій Пустовіт привітав гостей зі Сходу на волинській землі та побажав їм гарного відпочинку. За його словами, підготовлена цікава програма перебування, яка дасть можливість ознайомитися з традиціями зустрічі Великодня у нашому краї, історичними надбаннями Волині, щоб гості повезли додому найкращі враження.

Потому діти поїхали на сніданок та офіційне відкриття табору в навчально-виховний комплекс №9, де їх зустріли учні, вчителі, сім’ї в, яких діти проведуть свято.

Директор школи Олександр Дубина привітав гостей та побажав гарного свята та цікавого перебування на Волині.

Григорій Пустовіт сказав, що надзвичайно приємним є те, що в нас склалася така гарна традиція — приймати дітей з Волновахи та Волноваського району Донецької області. “Нам дуже хочеться, щоб гості привезли додому найщиріші спогади. Щоб вони відчули колорит Волині, особливість древнього Лучеська. Ми сподіваємося, що ви відчуєте подих історії, красу святкування Великодня. Ці стосунки, які сьогодні складаються між Луцьком та Волновахою є прикладом для інших міст, для всієї України. Я вірю, що Україна пройде через всі негаразди, буде процвітаючою, адже в нас є найбільше багатство — наші діти”, - сказав він.

Керівник групи, директор інформаційно-методичного центру відділу освіти Ірина Жежер подякувала лучанам, що вже вкотре так тепло й гостинно зустрічають групу з Донецької області. Діти привезли з собою подарунки, зроблені власноруч, а також підготували авторську пісню під назвою “Ти не один”.

​​​​​​​

У рамках перебування на Волині діти матимуть можливість поспілкуватися зі своїми однолітками з загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька, оглянуть Старе місто, Луцький замок, Луцький зоопарк, Жидичинський Свято-Миколаївський монастир та храм Волинської єпархії УПЦ Київського Патріархату у с. Зміїнець.

Візьмуть гості з Волновахи й участь у святкових Великодніх заходах, які будуть проводитися у нашому місті.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Кенії з'явилася величезна тріщина, яка може розколоти Африку. ВІДЕО
Наступна новина СБУ провела масштабну операцію з вилучення незаконної зброї. ФОТО
Останні новини
Схожі новини