В Луцьку будуть випускати сміттєвози на електротязі

В Луцьку будуть випускати сміттєвози на електротязі

На луцькому «Автоскладальному заводі №1», що входить в корпорацію «Богдан», освоять новий вид транспортних засобів – сміттєвози. Причому це будуть вантажівки на електротязі – з нульовим викидом шкідливих в атмосферу.

Відповідний договір був підписаний з датською компанією Banke Electromotive, повідомляє прес-служба корпорації. Він передбачає розробку і налагодження виробництва сміттєвозів, пише Авто.Центр.

Сміттєвози на електротязі з України будуть поставляти в різні країни ЄС. У 2018 році виготовлять першу партію з 15 машин, а взагалі Banke Electromotive планує розмістити замовлення на виробництво до двохсот машин щорічно.

Сміттєвози на електротязі для Banke Electromotive будуть випускати на луцькому Автоскладальному заводі №1
Сміттєвози на електротязі для Banke Electromotive будуть випускати на луцькому Автоскладальному заводі №1

Вантажівки на електротязі для міської експлуатації будуть дуже затребувані в найближчі роки. Адже багато європейських міста до 2025 рік відмовляться від транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння – це стосується як автобусів та вантажних автомобілів, зокрема для комунальних служб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Надія Савченко - деструктивний персонаж в українській політиці», - волинський нардеп Ігор Гузь
Наступна новина У Луцьку легковик в'їхав в автомобіль поліції. ФОТО
Останні новини
Схожі новини