В ОДА не погоджуються з пропозицією зменшити рекреаційне навантаження на Пісочне

В ОДА не погоджуються з пропозицією зменшити рекреаційне навантаження на Пісочне

 В ОДА розглянули запит депутата обласної ради Володимира Дибеля   щодо використання рекреаційної зони озера «Пісочне».

Нагадаємо, депутат вважає, що потрібно зменшити рекреаційне навантаження на озеро Пісочне і  пропонує рішенням голови обласної державної адміністрації призупинити дію пункту 2 розпорядження Шацької районної державної адміністрації, яким надано згоду Шацькому національному природному парку на розроблення детального плану території для розміщення рекреаційного пункту короткотермінового відпочинку відвідувачів парку.

Управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА пропонується надати відповідні рекомендації щодо подальшого рекреаційного використання озера Пісочне.
"Відповідно до частини 3 статті 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» головою облдержадміністрації можуть бути скасовані розпорядження голови державної адміністрації, що суперечать Конституції України, законам України, рішенням Конституційного Суду України, іншим актам законодавства або є недоцільними, неекономними, неефективними за очікуваними чи фактичними результатами.

У даному випадку Волинська обласна державна адміністрація не вбачає порушень вимог чинного законодавства при підготовці розпорядження голови Шацької райдержадміністрації від 10.02.2017 № 50 «Про розроблення детальних планів території для розміщення трьох рекреаційних пунктів для короткотермінового відпочинку відвідувачів парку на землях постійного користування Шацького НПП за межами населених пунктів на території Шацької селищної ради та Світязької сільської ради Шацького району Волинської області» та розпорядження голови Шацької райдержадміністрації від 23.03.2017 № 94 «Про внесення змін до розпорядження голови Шацької райдержадміністрації від 10.02.2017 № 50 «Про розроблення детальних планів території для розміщення трьох рекреаційних пунктів для короткотермінового відпочинку відвідувачів парку на землях постійного користування Шацького НПП за межами населених пунктів на території Шацької селищної ради та Світязької сільської ради Шацького району Волинської області».

Щодо призупинення дії розпорядження голови Шацької районної державної адміністрації повідомляємо, що термін «призупинення» нормативних актів місцевих державних адміністрацій не передбачено чинним законодавством України.

Щодо пункту 2 депутатського запиту повідомляємо наступне. В області діє Програма розвитку туризму та рекреації у Волинській області на 2016 – 2020 роки, яку затверджено рішенням обласної ради від 07.04.2016 № 4/10. Програма містить розділ «Оголошення до 2020 року рекреаційної зони Шацьких озер курортом державного значення».

Паралельно ведеться робота щодо підготовки перспективного плану розвитку курорту (генеральної схеми розбудови та розвитку інфраструктури тощо).

Фактично відповідно до рішення обласної ради від 02 лютого 2017 року № 10/34 «Про обласний бюджет на 2017 рік» (зі змінами) та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 травня 2017 року №239 «Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуватимуться у 2017 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища» у відповідності до Програми розвитку туризму та рекреації у Волинській області на 2016-2020 роки передбачено кошти в сумі 150,0 тис. гривень з обласного бюджету на реалізацію заходу «Проведення спеціальних заходів, спрямованих на запобігання знищенню чи пошкодженню природних комплексів території Шацького району, шляхом здійснення наукових досліджень підземних вод (проведення оцінки якості та цінності, бальнеологічних досліджень (виявлення природних лікувальних ресурсів) та визначення методів їх використання)», і кошти, які були виділені на його реалізацію, освоєно повністю.

У 2018 році буде проведено 2-ий етапу щодо медико-біологічної оцінки якості та цінності природних лікувальних ресурсів на території рекреаційної зони Шацьких озер, буде оцінено їх фізико-хімічний, мікробіологічний склад, визначено наявність біологічної дії та направленість клінічних випробувань та розроблено технології та інструкції щодо відпуску лікувальних процедур з використанням мінеральних вод та донних відкладів.

Щодо пункту 3 депутатського запиту повідомляємо наступне. З огляду на обмежене фінансування облдержадміністрації на комунікації, відповідно до рішення обласної ради в контексті фінансування заходів Обласної програми розвитку медіапростору Волині та проведення державної інформаційної політики на 2016-2020 роки, оприлюднити у ЗМІ згадану інформацію не є можливим. Разом із тим, рекомендуємо Вам з цього приводу звернутися до обласної ради, уповноважений структурний підрозділ якої за згаданою програмою освоїв станом на 01.11.2017 180 тис. гривень з виділених              595 тис. гривень", - пишуть в ОДА у відповідь на депутатський запит.

 

Всі запити Володимира Дибеля

Всі депутатські запити


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мер-інноватор 2017. Народний вибір
Наступна новина Шукають донорів крові для лучанина, який постраждав у ДТП
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні