В Одесі оператор зв'язку «зливав» спецслужбам РФ особисті дані українців

В Одесі оператор зв'язку «зливав» спецслужбам РФ особисті дані українців

В Одесі СБУ викрила компанію-оператора телефонного зв'язку у співпраці з російськими спецслужбами.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБУ в Одеській області, співробітники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури викрили міжнародного оператора телефонного зв'язку у співпраці з російськими спецслужбами.

Правоохоронці встановили, що власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік з окупованих територій Луганської області в мережі російських операторів мобільного зв'язку. Для цього було задіяно спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс.

Оперативники спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв'язку бойовики терористичної організації «ЛНР» вільно спілкувалися між собою і російськими кураторами.

«Спецслужби РФ отримали контроль над персональними даними і телефонними розмовами українських громадян та організацій, які користувалися «послугами» цього оператора», - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що під час обшуків в офісі і технічних приміщеннях оператора і за місцем проживання власника компанії співробітники спецслужби виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад 0,5 млн грн, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку.

Правоохоронці вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв'язку бойовикам «ЛНР» і співпрацю з ФСБ Росії.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України громадянину Росії оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На цей час тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні хочуть заборонити приватним домогосподарствам продавати м'ясо та сало
Наступна новина На Волині обікрали прикуту до ліжка пенсіонерку
Останні новини
Схожі новини