В Туркменистані заборонили їздити на автомобілях чорного кольору

В Туркменистані заборонили їздити на автомобілях чорного кольору

Президент Туркменистану Гурбанґули Бердимухамедов вважає, що білий колір автомобілів приносить щастя. І від цього нещастя для тих мешканців туркменської столиці Ашгабату, які мають автівки чорного кольору. Вже кілька тижнів в Ашгабаті поліція зупиняє авта чорного кольору без будь-яких причин і попереджень, що спровокувало хаос серед власників, яким потрібно отримати спеціальні дозволи на перефарбування автомобілів в білий колір і на нову реєстрацію.

На фото: президент Туркменистану Гурбанґули Бердимухамедов

В той час, як виглядає, не було якихось офіційних оголошень щодо кольору машин, президент Гурбанґули Бердимухамедов висловив раніше розчарування великої кількістю автомобілів чорного кольору в Ашгабаті, який часом називають «містом білого мармуру».

Водії автомобілів сказали журналісту Туркменської редакції Радіо Свобода, що зупинення чорних автівок почалось минулого місяця – так само як і перевезення на штрафні майданчики чорних автівок, які були запарковані легально.

Кампанія боротьби з автомобілями чорного кольору призводять до значних витрат з кишень водіїв в столиці, де, згідно даних Державного статичного комітету Туркменистану, середня зарплата становить 1,200 манатів (300 доларів згідно офіційного курсу обміну і менше 200 доларів згідно чорного курсу, за яким і змушені мешканці міняти валюту).

«Коли я приїхав на станцію техобслуговування, мені сказали, що перефарбувати машину коштуватиме мені 7,000 манатів, але вже за тиждень ціна може підскочити до 11,000 манатів», – сказав один водій, який попросив Радіо Свобода не називати його ім’я.

«Моя зарплата становить 1,000 манатів, і навіть коли я не буду витрачати гроші на інші речі, я змушений буду витратити цілу річну зарплату на те, щоб перефарбувати мою автівку», – додав цей водій.

До слова, це не вперше, коли Бердимухамедов, який переважно не толерує будь-якої критики після смерті автократичного лідера Сапармурата Ніязова в 2006 році, береться за немилі йому автомобілі чорного кольору.

У 2015 році Бердимухамедов наказав митникам зупинити імпорт всіх чорних авт після того, як сам пересів на білу автівку і нині пересуваються кавалькадою з білих автомобілів.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Китаї побудували найдовший морський міст у світі
Наступна новина Прогноз погоди на весь 2018 рік: вологе літо і мороз в жовтні
Останні новини
Схожі новини