В Україні - 16 підтверджених випадків коронавірусу

В Україні - 16 підтверджених випадків коронавірусу

Станом на 22:00 18 березня лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19 в Україні.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 16 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) області та м. Київ (2), – повідомляє Центр громадського здоров’я у фейсбуці.

Таким чином, за добу додалося по одному випадку захворювання у Київській та Донецькій області. Нагадаємо, 17 березня ввечері повідомляли про 14 зареєстрованих випадків коронавірусу.

Отримано за сьогодні пацієнтів 51 та 103 контактні особи. За даними регіональних лабораторій протестовані за сьогодні методом ПЛР 6 зразків, всі негативні.

Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 640 зразків.

Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.

Так, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам'ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків.

Стрімке зростання хворих не означає, що захворієте саме Ви.

Щоб захистити себе:

  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця.
  • У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 — 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Свій бізнес відкрила у 22 роки без грошей. Історія власниці мовної школи Юлії Яковлюк
Наступна новина Лучанці присвоїли звання «Народний учитель України»
Останні новини
Схожі новини