Лучанці присвоїли звання «Народний учитель України»

Лучанці присвоїли звання «Народний учитель України»
Галина Ягенська (фото ІА Волинські Новини)

Президент України Володимир Зеленський присвоїв почесне звання «Народний вчитель України» учительці біології Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Галині Ягенській.

Про це стало відомо із його указу від 18 березня 2020 року.

«За вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм, підготовку призерів всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад», – йдеться у документі.

Нагадаємо, у 2019 році учениця Галини Ягенської Софія Золотопупова здобула золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з екології у Республіці Кенія. Після публікації історії про Софію Золотопупову на «Першому» читачі видання обрали її героїнею квітня у традиційному редакційному конкурсу «Герой місяця на «Першому».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «У мене вся хата завалена цими молюсками». Школярка з Луцька, яка перемогла на міжнародній олімпіаді

Довідково
Галина Ягенська народилася 1966 року в місті Луцьку. Випускниця Луцького державного педагогічного інституту ім. Лесі Українки 1988 року, природничо-географічний факультет.
Учителька біології Луцької гімназії № 21 ім. Михайла Кравчука. За сумісництвом – доцентка кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО. Учитель вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист.
Її учні стають призерами міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних олімпіад з біології та екології, конкурсу-захисту наукових робіт, Всеукраїнського турніру юних біологів.
«Вчитель року» у номінації конкурсу «Люди року-2017. Волинь» у рамках загальнонаціональної програми «Люди XXI століття».
Співавторка серії підручників з біології.
Переможниця Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «Біологія» (2004), кандидат педагогічних наук (2012).
Нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2009) і орденом «За заслуги» ІІ ступеня (2015).

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні - 16 підтверджених випадків коронавірусу
Наступна новина У Любешеві госпіталізували п'ятьох людей, у яких підозрюють коронавірус
Останні новини
Схожі новини