В Україні дозволили не робити ПЛР-тест після самоізоляції, якщо немає симптомів коронавірусу

В Україні дозволили не робити ПЛР-тест після самоізоляції, якщо немає симптомів коронавірусу
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я оновило стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. Тепер людині після проходження 14-денної самоізоляції та відсутності симптомів коронавірусної хвороби не потрібно робити ПЛР-тест.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує УНН.

«Вчора я підписав наказ щодо зміни, оновлення стандартів надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі. Чим відрізняються ці речі: протокол – це виключно інструкція по лікуванню, а у стандарті надання медичної допомоги вже визначено порядок госпіталізації, при яких станах госпіталізують, як проводяться тести, кому проводиться тестування», – розповів Степанов.

За його словами, при оновленні стандартів брали до уваги всі рекомендації західних колег, які теж борються з коронавірусною хворобою та власний досвід.

«Ми чітко визначили у стандарті, наприклад, такі речі щодо тестувань: ми чітко визначили, що все, що стосується ПЛР-тестувань, – це виключно люди, які мають відповідні симптоми коронавірусної хвороби, які звертаються до свого сімейного лікаря», – сказав Степанов.

Степанов розповів, що сімейний лікар якщо чує, що дійсно є симптоматика, він відправляє відповідну мобільну бригаду – це все оплачується державою, і мобільна бригада повинна приїхати і зробити тест на COVID-19.

«Було чітко визначено, що люди, які виходять із самоізоляції, їм теж потрібно робити тестування. Зараз ми внесли зміни, якщо людина перебувала 14 днів на самоізоляції, і у неї немає жодного симптому коронавірусної хвороби COVID-19, їй не потрібно робити тест. Якщо людина йде на планову госпіталізацію, ПЛР-тест робити не потрібно, виключно в одному випадку – якщо у неї є ознаки гострого респіраторного захворювання», – наголосив Степанов.

Читати також: МОЗ хоче, щоб приватні лабораторії тестували на коронавірус за державні гроші


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ хоче, щоб приватні лабораторії тестували на коронавірус за державні гроші
Наступна новина На Волині померла лікарка, яка хворіла на коронавірус
Останні новини
Схожі новини