МОЗ хоче, щоб приватні лабораторії тестували на коронавірус за державні гроші

МОЗ хоче, щоб приватні лабораторії тестували на коронавірус за державні гроші
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я розглядає варіант залучення приватних лабораторій для проведення тестів на виявлення коронавірусної хвороби. Таке рішення може вплинути на збільшення кількості досліджень, а також розвантажити державні лабораторії.

В такому випадку проведення тестів у визначених закладах буде сплачувати держава. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 18 вересня, інформує Українська правда

«Ми розглядаємо питання щодо залучення приватних клінік. Зараз ведуться розрахунки. Уже проводяться консультації з великими операторами ринку, щоб ми могли визначитися в який спосіб це робити», – сказав Степанов. 

«За кілька днів запропонуємо механізм, як можна залучити приватні лабораторії для тестування, щоб ми сплачували», – додав очільник МОЗ.

При цьому голова міністерства зауважив, що проведення тесту в державних лабораторіях коштує значно дешевше. 

«Наразі ціна, яку нам як державі коштує проведення тестів, з урахуванням закуплення тестів, заробітної плати лаборантів та інших складових, в 2-2,5 раза менша, ніж у приватних лабораторіях», – розповів Степанов. 

Нагадаємо, за останню добу на Волині виявили 96 випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська «Свобода» оприлюднила списки кандидатів до обласної та Луцької міської рад 
Наступна новина В Україні дозволили не робити ПЛР-тест після самоізоляції, якщо немає симптомів коронавірусу
Останні новини
Схожі новини