В Україні е-Посвідченням ветерана користуються вже понад 300 тисяч осіб

В Україні е-Посвідченням ветерана користуються вже понад 300 тисяч осіб

Вже понад 300 тисяч осіб користуються е-Посвідченням ветерана у мобільному застосунку “Дія”.

Про це повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько в етері національного телемарафону “Єдині новини”.

“Кожен ветеран, ветеранка, особа з інвалідністю внаслідок війни, член родини полеглих Захисників і Захисниць мають можливість згенерувати відповідне посвідчення у “Дії” на рівні з іншими доступними там документами. Якщо людина отримала статус, їй потрібно лише встановити на своєму смартфоні застосунок “Дія”, пройти верифікацію і додати серед переліку документів е-Посвідченням ветерана. Ця послуга автоматизована. На сьогодні у “Дії” вже згенеровано понад 300 тисяч е-Посвідчень ветерана”, – розповів Руслан Приходько.

Він нагадав, що невдовзі в Україні е-Посвідчення ветерана стане основним документом – нещодавно Парламент ухвалив відповідні зміни до законодавства. Важливим є й те, що у разі втрати паперового посвідчення ветерана людина зможе безпроблемно використовувати електронне посвідчення.

“Це зроблено для того, аби жоден з державних органів не вимагав у ветерана, при пред'явлені е-Посвідчення ветерана, ніяких додаткових документів. Адже статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового”, – підкреслив Руслан Приходько.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захисники і захисниці можуть безоплатно відновити зір: де і як скористатися послугою
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні