В Україні хочуть узаконити подвійне громадянство

В Україні хочуть узаконити подвійне громадянство

Новим громадянам України дозволять залишати старе громадянство. Таким чином, хочуть узаконити подвійне громадянство, свого роду "програму імміграції", націлену на наповнення країни людьми.

Про це заявив керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк, – пише «Українська Правда».

За його словами, перший крок до цього вже зроблений – президентський законопроєкт №2590 поданий на розгляд до Верховної ради.

«Цей документ, певно, ще має дискутуватися у парламенті, він може бути змінений. Не виключено, що будуть і додаткові проєкти з цього питання. Але вектор змін встановлений президентом. Конституційна норма про «єдине громадянство» збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта», - зазначив Максим Соколюк.

Водночас будуть деякі обмеження щодо країн міграційного ризику, до яких належить і держава-агресор, додав чиновник.

«Подвійне громадянство – це до певної міри програма імміграції в Україну. Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів. А тому повинні запропонувати певним категоріям мігрантів: «Приїжджайте в Україну»... Але гасел недостатньо. Потрібна економічна програма, яка би їх заохочувала це зробити», - підкреслив керівник ДМС.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрилась тернопільська кав’ярня «Ровер»
Наступна новина Герої місяця на «Першому» - місіонери Олександр та Альона Юхимчуки
Останні новини
Схожі новини