В Україні можуть скоротити термін дії ковід-сертифікатів

В Україні можуть скоротити термін дії ковід-сертифікатів

Україна слідом за країнами ЄС може скоротити термін дії COVID-сертифікату.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

«Останні два-три тижні активно обговорюється, що Європейська комісія готує рішення про скорочення дії терміну COVID-сертифікатів. Зокрема, очікується, що ухвалення цього рішення відбудеться 10 січня наступного року. Відповідно, ми також спостерігаємо за тими подіями, і сьогодні мали нараду з європейськими фахівцями, очікуємо офіційного рішення від країн ЄС, і далі таким же чином планується впровадження цього рішення і у нас на рівні України. Його має розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації, і далі воно має бути схвалено на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде нормативно врегульовано постановою уряду», - розповіла Карчевич.

Стосовно того, як це може вплинути на осіб, які вже мають згенеровані цифрові сертифікати після повного курсу вакцинації заступниця міністра зазначила наступне:

«Якщо ми говоримо про скорочення терміну дії з 365 днів до 270, то для людей, які поїдуть з таким сертифікатом до країн ЄС, вони будуть чинні, але в межах того терміну придатності, який буде визначений на рівні країн ЄС», - сказала Карчевич.

Вона додала, що якщо у громадянина термін дії COVID-сертифікату, отриманого після другої дози, становитиме більше 270 днів, то людина можна перетнути кордони країн ЄС в межах тих обмежень, які встановлені на рівні кожної окремої країни.

«Довірча мережа, це мережа, яка охоплює країни ЄС, і більшість країн орієнтується на рішення Єврокомісії і визначає саме такі рішення на рівні своїх країн. Якщо буде умова в’їзду з терміном дії сертифікату 270 днів, якщо у людини буде прострочений цей термін, вона не зможе потрапити на територію цієї країни за COVID-сертифікатом», - сказала Карчевич.

Також, за словами заступниці міністра, 10 січня Єврокомісія планує розглядати питання щодо бустерної дози вакцини проти COVID-19.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 7 312 хворих на COVID-19


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки нових хворих на COVID-19 виявили в Україні
Наступна новина Студентів ВНУ будуть залучати до тероборони
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні