Як вибрати «розумний телевізор». Поради фахівців

Як вибрати «розумний телевізор». Поради фахівців

Пройшли часи, коли улюблену передачу можна було подивитися тільки в ефірний час, а саме телебачення обмежувалося десятком набридливих каналів. Smart TV заполонило планету і перевернуло уявлення про можливості «блакитного екрану». У цій статті розповімо, що таке «розумний» телевізор і які моделі заслуговують на увагу в 2020 році. 

Smart телевізор: особливості та переваги

Прості, звичні нам моделі транслюють сигнал із супутника через кабель або приставку, демонструючи лише певні ефірні телеканали. На цьому їх можливості закінчуються. Smart телевізор влаштований інакше: в ньому вбудований доступ в інтернет, а також налаштований  зв'язок з різними цифровими інтерактивними сервісами. Це означає, що не потрібно прив'язуватися до програми телепередач: ви можете дивитися улюблені серіали і фільми в будь-який час через Всесвітню мережу, а також складати власну насичену програму. Одним словом, технологія Smart TV з'єднує в екрані можливості телевізора і комп'ютера. 

Що ще можна робити через Smart телевізор:

  • користуватися інтернет-ресурсами відеоконтенту. Дивитися ролики в YouTube, топові кінопрем'єри на Netflix, новинки трилерів на Zoomby і багато іншого. Кращі онлайн-кінотеатри доступні в один клік;
  • «серфити» в соціальних мережах. Більше не потрібно наближати повідомлення на смартфоні: доступ до Facebook, Instagram, Twitter відкритий на великому екрані. Для набору повідомлень варто прикупити бездротову клавіатуру, і тоді ноутбук точно вирушить на полицю;
  • дивитися фотографії і відеоролики. Чудова ідея для сімейного свята - вставити в телевізор флешку або жорсткий диск з такими улюбленими світлинами з випускного, весілля, ювілею. Скинути файли можна і зі смартфона, насолодившись ними у великому форматі;
  • спілкуватися через месенджери. Якщо в екран вбудована камера (хоча її можна купити окремо), можна телефонувати  родичам, друзям, колегам і радіти бездоганній якості картинки;
  • робити покупки. Любите гортати каталоги в інтернет-магазинах у пошуках нової сукні, літературного бестселера або смачного обіду? Зробити вибір набагато простіше на великому екрані, а оформлення замовлення забере не більше часу, ніж на смартфоні;
  • записувати контент. В ефірі транслюють довгоочікувану передачу, але потрібно готувати вечерю? На Smart TV можна записати необхідну вам програму, кіно, серіал прямо на флешку або інший носій, щоб потім без поспіху переглянути улюблені моменти;
  • грати. Звичайно, мова не йде про повноцінні захоплюючі битви, як через XBox або PS, але розважитися нескладною іграшкою, вбудованою в операційну систему, дуже навіть можна. Вона допоможе скоротати час, коли йде реклама, або розважити гостей, коли вечірка стане нудною.

Вихід в інтернет в Smart телевізорах не обмежений. Ви можете переглядати новини, дізнаватися прогноз погоди, користуватися банківськими додатками, вивчати афішу розваг і заходів, відправляти листи на електронну пошту на великому екрані без будь-яких перешкод. При цьому ефірне телебачення підтримується так само, як і на простих моделях. Що стосується управління, команди можна задавати через смартфон, а також за допомогою голосового помічника або навіть жестами.

Рейтинг смарт телевізорів 2020  

Кожен топовий бренд техніки може запропонувати користувачам Smart-моделі на будь-який смак. Розповімо про найцікавіші з варіантів у співвідношенні ціна-якість.

Sony KD-49XF7596

Функціональність і яскравість - два плюси японського телевізора. При середній діагоналі в 49 " він демонструє картинку набагато глибше аналогічних моделей завдяки тонким боковим рамкам і IPS-матриці з роздільною здатністю 4K. Увечері можна включати м'яке світлодіодне підсвічування Edge LED, щоб не перевантажувати зір. ОС Android дозволяє користуватися топовими додатками з Play Маркет. Підтримується голосове управління для тих, хто цінує зручність. Функція 24p True Cinema дозволяє дивитися програми з частотою 24 кадрів в секунду. Об'єм пам'яті - 16 Гб, тому можна зберігати улюблені фотознімки і відеоролики без проблем.

Xiaomi Mi T V 4A 43

Китайські інженери знову демонструють свої неймовірні здобутки. Їх Smart телевізор Xiaomi на 43 "зовсім недорого коштує, але при цьому має відмінну функціональну складову і радує якістю картинки в Full HD + - ідеальний варіант для подібного екрана. ЖК-матриця зі світлодіодним підсвічуванням не напружує очі і славиться високою деталізацією укупі з оптимальним балансом чорного і білого. Власна оболонка MIUI TV OS розширює функціональні можливості звичайного Андроїд: тут ви знайдете цікаві програми на будь-який смак, від ігор до онлайн-платформ із якісним контентом. 

Samsung QE65Q7FNA

Корейський бренд заслуговує на увагу крутими екранами, тому кожен його телевізор викликає захоплення. Дисплей 4K UHD з підтримкою тexнoлoгіі HDR-10 уб'є наповал найвимогливіших поціновувачів якісного зображення. Фірмова QLED-матриця з наночастинок розпізнає понад мільярд відтінків для бездоганної трансляції. Унікальний процесор Q Engine робить телевізор дійсно «розумним»: він коригує колірну гамму, деталізує важливі моменти, вибирає потрібну частоту оновлення. Функціонал дивує - від стандартних Bluetooth і Wi-Fi до можливості голосового та жестового управління. Словом, бренд заслуговує на увагу.

TCL L65P6US

Бренд з Піднебесної спеціалізується на виробництві телевізорів, тому нова модель легко вибилася в світовий топ. Ultra HD екран з діагоналлю 65 дюймів підтримує HDR і демонструє чітке зображення без розмиття деталей, з оптимальною контрастністю і яскравістю. Калібрування матриці дуже точне: ніяких перешкод і «хвиль». Ультратонкий корпус з нержавіючого металу має мінімальні рамки, а сам телевізор легко може стати ключовою родзинкою інтер'єру. В якості платформи для смарт-ТВ використаний Linux, який цілком повноцінно замінює Андроїд. Інтерфейсів вистачає «з головою»: AV, три HDMI, два USB, підключення через Ethernet і Wi-Fi.

LG OLED 77C9P

Величезний телевізор в 77 дюйма - відмінний вибір для великої вітальні або залу.
Апарат працює на матриці OLED, відомої мінімальним часом відгуку і чудовою передачею чорних відтінків. З відтінками в телевізорі, втім, взагалі немає проблем: картинка здається настільки реалістичною, що захоплює дух. Враження підсилюють потужні вбудовані динаміки на 20 Вт. Любителі ефірного телебачення можуть зітхнути спокійно: в девайс вбудовані цифровий та аналоговий тюнер. У комплект - елегантна підставка і надійні кріплення VESA. Що стосується SMART TV, тут представлені практично всі його можливості, відомі на сьогодні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи буде все безплатно в лікарнях з 1 квітня? Інтерв’ю з Ларисою Духневич
Наступна новина В Україні підтвердився випадок зараження коронавірусом
Останні новини
Схожі новини