В Україні самотнім літнім людям телефонуватимуть, щоб просто поговорити

В Україні самотнім літнім людям телефонуватимуть, щоб просто поговорити

У відповідь на наслідки COVID-19 в Україні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та «Українська Волонтерська Служба» (УВС)  запустили проєкт Мій телефонний друг, щоб підтримати людей, які опинилися на самоті.

Волонтери проєкту, здебільшого молодь, телефонуватимуть тим, хто цього потребує, наприклад, самотнім людям літнього віку, людям із інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією або просто дізнатися, як у них справи, пише UNICEF.

«Подолати самотність та стати ближчими у період, який вимагає дистанціювання, — це справді безпрецедентний виклик, з яким наодинці не впорається жодна організація. Саме тому ми звертаємося за допомогою до української молоді. Ми сподіваємося, що цей проєкт стане однією з ефективних відповідей на наслідки COVID-19 та покладе початок успішній традиції телефонного волонтерства в Україні», — зазначила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

«Телефонне волонтерство виконує два завдання: індивідуальне та суспільне. З одного боку, Мій телефонний друг покликаний покращити життя конкретних людей, які завдяки спілкуванню  відчуватимуть причетність, отримуватимуть інформацію не тільки «з телевізора» та легше переживатимуть кризові періоди. Водночас телефонне волонтерство є інструментом підвищення соціальної довіри, а також руйнування стереотипів. Наприклад, про те, що незнайомці не готові допомагати безкорисливо», — розповідає  координаторка проєкту

Український проєкт за основу для своєї діяльності взяв успішний міжнародний досвід. Схожа ініціатива у Великій Британії вже зібрала 250 тисяч волонтерів, що підтримують людей віком 60+, які почуваються  самотніми під час карантину. Щоб стати телефонним волонтером в Україні, потрібно зареєструватися на платформі Мій телефонний друг та ознайомитися з інформацією і порадами від експертів проєкту.  

Якщо вам або близькій вам людині може бути корисним регулярне спілкування телефоном з молодою людиною, яка поділиться корисною інформацією або просто складе компанію, зверніться на гарячу лінію за номером 0 800 202 147 (з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00).

Проєкт Мій телефонний друг реалізовано в рамках національної кампанії солідарності ЮНІСЕФ та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де в луцькому політесі буде найбільше державних місць
Наступна новина Черговий антирекорд: 1318 нових хворих на коронавірус в Україні
Останні новини
Схожі новини