В Україні створять Службу військового капеланства. Як вона працюватиме?

В Україні створять Службу військового капеланства. Як вона працюватиме?

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про створення в Україні Служби військового капеланства. «За» проголосували 299 народних депутатів.

Зокрема, він передбачає створення Служби військового капеланства як самостійного структурного підрозділу у складі військових формувань, – пише Громадське.

Капелани ㅡ священнослужителі, які поєднують свій церковний сан з іншою діяльністю. Капеланом може бути громадянин України з вищою богословською освітою, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні церкви чи релігійної організації та який отримав мандат від власної церкви на право здійснювати капеланську діяльність.

Так, капелани-військовослужбовці будуть підпорядковуватися безпосередньо командуванню військової частини. У законопроєкті зазначено, що чисельність військових капеланів не може бути меншою ніж 0,2% чисельності відповідного військового формування.

Читайте також: «Вчора пропонували нам каву, а сьогодні кричать: давітє іх». Історії вартових луцького неба

Вони не отримуватимуть зброю та боєприпаси, а також не можуть бути залучені до чергувань, нарядів, проведення службових розслідувань. Однак у військових формуваннях капелани відповідатимуть за задоволення духовно-релігійних потреб особового складу.

Читайте також: Ювілей митрополита Михаїла. Дивись, хто прийшов


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому коледжі відкрили меморіальні дошки загиблим Героям
Наступна новина Судитимуть колишнього керівника Шацького національного парку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні