В Україні створюють новітній «Ноїв ковчег»

В Україні створюють новітній «Ноїв ковчег»

В Інституті проблем кріобіології та кріомедицини НАНУ в Харкові зберігають генофонд рідкісних і тих, що зникають, видів рослин і тварин, людини.Завдяки масштабним низькотемпературним банкам можна відродити види рослин та тварин, які зникли, і навіть за потреби людину.

Про це пише Урядовий Кур'єр.

Як розповів директор наукового закладу Анатолій Гольцев, ще з 1972 року науковці розробляють технології кріоконсервування різних видів біологічних об’єктів. Є їхнє сховище. Банк забезпечує можливість збереження генофонду рідкісних і тих, що зникають, видів рослин і тварин, людини, біоактивних препаратів, які містять стовбурові клітини, а також їх використання в лікувальній практиці.

«Один з найголовніших напрямів нашої роботи — кріобіологія стовбурової клітини, — розповідає директор. — Усі розуміють: це те, що може омолоджувати та поліпшувати стан здоров’я, з чого можна навіть поза організмом виростити суглоби, органи. Зберігання цього матеріалу нині затребуване — з цього можна відродити людину, тварин, рослини. Тож створення цього «Ноєвого ковчега» — це основне із завдань, які стоять перед кріобіологією та кріомедициною», - зазначив Анатолій Гольцев.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чорна п'ятниця 2018: дата в Україні
Наступна новина Планують зняти продовження мультфільму «Шрек»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні