В Україні від коронавірусу померло майже пів тисячі медиків 

В Україні від коронавірусу померло майже пів тисячі медиків 

В Україні від ускладнень коронавірусу померло 454 медиків. Станом на січень 2021 року компенсацію від держави отримали лише 36 родин загиблих від COVID-19 медичних працівників.

Про це повідомив у фейсбуці народний депутат Михайло Радуцький, посилаючись на відповідь на депутатське звернення від Міністерства соціальної політики.

За повідомленням Фонду соціального страхування, зазначив він, станом на 22 січня 2021 року надійшло 37 880 повідомлень про захворювання медичних працівників на коронавірус. 

Летальних випадків – 454. Лише 75 з них визнані пов’язаними із виконанням професійних обов’язків.

Із цих 75 родин виплати отримали 36 сімей на загальну суму 56,7 млн грн – по 1,5 млн грн на сім’ю. Ще 15 смертей продовжують розслідувати. 

Комісія Фонду встановила, що 13 випадків трапились з немедичними працівниками, тому члени сім’ї не мають права на отримання виплат. Одна справа перебуває в суді, в іще одному випадку відсутні члени родин загиблого медика, пише нардеп.

У 18 медпрацівників зафіксована стійка втрата професійної працездатності через COVID-19. 11 медиків визнано особами з інвалідністю: 9 отримали виплати на суму майже 6 млн грн, один випадок у суді, ще по одному питання вирішується.

Загалом за рік пандемії у країні захворіло понад 37 тисяч медичних працівників. За цей час держава виплатила родинам загиблих медичних працівників та медикам з інвалідністю приблизно 62 млн грн.

Нагадаємо, на Волині 19 сімей померлих від коронавірусу медичних працівників претендують на виплату компенсацій від держави. Отримали гроші наразі 4 сім’ї.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшовся таксист з Луцька, якого три дні розшукували рідні
Наступна новина Коронавірус на Волині. За добу 75 людей захворіло, 85 – одужало 
Останні новини
Схожі новини