В Україні вперше за 18 років запровадили нові норми харчування

В Україні вперше за 18 років запровадили нові норми харчування

У понеділок 11 грудня набрав чинності указ Міністерства охорони здоров'я, згідно з яким дітям зменшили кількість калорій, а дорослим збільшили кількість білків і зменшили кількість вуглеводів.

Як повідомляє управління Держспоживслужби у Києві, добові норми харчування українців не переглядалися протягом 18-ти років, – пише Громадське.

Згідно з новими нормами, дітям у віці від 3 до 17 років калорійність зменшена, щодо дорослих — калорійність залишилася такою ж, але збільшено кількість білків, жирів і зменшена вага вуглеводів.

Так, калорійність харчування дітям і підліткам знизили на добу на 15% в середньому.

Дітям радять їсти менше солодкого (швидких вуглеводів), щодо підлітків МОЗ радить вживати більше білків (м'яса) і менше жирів.

Дорослим рекомендується знизити вживання вуглеводів на добу (знизили на 50 грам), а білків (збільшили на 12 грам) і жирів (збільшили на 15 грам) навпаки збільшити.

МОЗ пояснює такі зміни тим, що нові норми більш збалансовані і корисні для здоров'я.

Думки ж дієтологів з даного приводу розділилися. Одні фахівці вважають, що старі дитячі норми відповідали рекомендаціям ВООЗ. А інші вважають, що сучасні діти менш активні, тому калорійність урізана обгрунтовано.

Нагадаємо, Верховна Рада 19 жовтня ухвалила медичну реформу.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький РЦ «Промінь» оточили пожежники. ФОТО
Наступна новина Новорічний одяг, ведуча «Орла і Решки», справлення нужди у школі: ТОП-3 новини за 11 грудня
Останні новини
Схожі новини