В Україні за три місяці виявили понад 230 випадків хвороби Лайма

В Україні за три місяці виявили понад 230 випадків хвороби Лайма
Фото ілюстративне

В Україні за три місяці 2020 року зафіксували щонайменше 236 випадків хвороби Лайма, що передається з укусом кліща.

Протягом минулого року кількість випадків цієї хвороби досягла майже чотири з половиною тисячі. У світі поки не існує щеплення від цієї хвороби, – повідомляє Центр Громадського Здоров’я.

«За три місяці 2020 року в Україні зафіксовано 236 випадків хвороби Лайма. Протягом 2019 року було зареєстровано 4 482 випадки хвороби Лайма серед українців. Зокрема, 833 випадки зафіксували у жителів сільської місцевості, а 492 – у дітей до 17 років», – йдеться у повідомленні.

Довідка: Хвороба Лайма (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз) — інфекційне трансмісивне захворювання. Інфекцію переносять іксодові кліщі. Більшість випадків хвороби Лайма (інфекцію переносять кліщі) фіксують із травня до листопада. Це період найвищої активності іксодових кліщів. Лише третина хворих може пригадати епізод укусу кліща.Пізня, або хронічна, хвороба Лайма виникає через місяці або й роки після зараження. У цьому випадку з’являються неврологічні та ревматологічні прояви з переважним ураженням кістково-м’язової системи (артрити) чи нервової (нейробореліоз, хронічний атрофічний акродерматит). 
Вакцини від хвороби немає. Тому, радять ретельно оглядати одяг та тіло після прогулянок на свіжому повітрі. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку влаштують концерт на балконі. Гратиме скрипалька
Наступна новина Не пережив карантину. У центрі Луцька закрився паб
Останні новини
Схожі новини