В Україні запустили електронний кабінет водія. Як це працює

В Україні запустили електронний кабінет водія. Як це працює
Фото: Журнал Житомира

В Україні запустили роботу сервісу електронний кабінет водія.

Про це повідомляє прес-служба сервісного центрі МВС. 

Тепер кожен водій зможе дізнатися актуальні дані про свої авто і водійські посвідчення, перевірити і оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якої машини по VIN-коду і записатися в електронну чергу в сервісні центри. Цей сервіс мінімізує витрати часу і зусиль клієнтів сервісних центрів МВС, робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни, виключає людський фактор і ліквідує корупційні ризики.

Що змінилося

Раніше більшість адміністративних і сервісних послуг водіям надавали виключно в сервісних центрах МВС. Так, актуальну інформацію про транспортний засіб і водійське посвідчення можна було дізнатися тільки після особистого звернення, що вимагало особистої присутності.

Інформацію про штрафи можна було отримати тільки у вигляді поштового повідомлення через кілька днів після вчинення правопорушення.

Тепер водії можуть зайти в свій е-кабінет, вибравши зручний для себе порядок електронної ідентифікації, і з комфортом користуватися низкою послуг в онлайн-форматі.

Водій може:

  • продивитися інформацію про свої водійські посвідчення (національне та міжнародне);
  • дізнатися всю актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто);
  • перевірити, чи накладені обтяження на машину;
  • оперативно отримати повну інформацію про адмінпорушення.

Як це працює

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі Електронні послуги. Доступ до електронного кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

«Щоб скористатися всіма перевагами кабінету, необхідно пройти електронну ідентифікацію. Це - обов'язкова умова доступу практично для всіх публічних послуг, що надаються державою в онлайні. Українцям доступна мобільна ідентифікація, тобто MobileID, що передбачає інтеграцію цифрового підпису в SIM-карту телефону», - розповіли в сервісному центрі.

Для сплати штрафів користувач зможе швидко сформувати платіж і провести його онлайн.

Для бажаючих замовити індивідуальні номерні знаки в електронному кабінеті водія доступна можливість швидкої перевірки, чи вільний обраний знак в даному регіоні, і відразу замовити макет.

За допомогою електронного кабінету також можна вибрати онлайн зручні дату та час відвідування сервісного центру. Сервіс допоможе уникнути черг і заздалегідь спланувати свій день.

Послуга перевірки по VIN-коду

В українців з'явилася можливість перевірити будь-який транспортний засіб по VIN-коду, що зручно при купівлі-продажу авто. Послуга дає можливість дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату і місце його останньої реєстрації, рік випуску і загальні технічні характеристики.

За 45,68 грн користувачам стане доступна інформація про кількість попередніх власників, участь авто в ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині перекинувся автобус з пасажирами
Наступна новина Громада храму УПЦ МП на Волині хоче перейти в нову церкву
Останні новини
Схожі новини