В Україні змінили критерій для країн «червоної» зони. Що треба знати?

В Україні змінили критерій для країн «червоної» зони. Що треба знати?
Фото ілюстративне

До країн "червоної" зони Україна тепер вноситиме держави, де кількість активних випадків коронавірусу COVID-19 складає понад 55 на 100 тисяч населення, замість 40, як це було раніше. 

Відповідне рішення підтримав Кабмін під час засідання 15 липня, пише ТСН.

У МОЗ пояснили необхідність зміни критерію збільшенням активних хворих в Україні. Наразі цей показник в країні складає понад 62 на 100 тис. населення.

"Проєктом акту пропонується встановити, що державами із значним поширенням COVID-19 вважаються ті, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 55 осіб на 100 тис. населення. Раніше у нас показник був на рівні 40, ми встановили його, коли в країні було активних хворих 37 на 100 тис. населення, зараз він складає 62. Таким чином, ми приводимо до відповідності", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зазначимо, що громадяни, які повертаються з країн "червоної" зони, мають пройти 14-денну самоізоляцію за допомогою застосунку "Дій вдома".

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині пом'якшили карантин. Що дозволили?
Наступна новина В Україні тепер можуть анулювати диплом про вищу освіту. Чому?
Останні новини
Схожі новини