В ЄС вимагають якнайшвидше створити в Україні Антикорупційний суд

В ЄС вимагають якнайшвидше створити в Україні Антикорупційний суд

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі підкреслює, що Антикорупційний суд в Україні необхідно створити терміново.

Про це дипломат сказав в ефірі «Українського радіо».

На думку посла, за останній рік досягнутий значний прогрес у боротьбі з корупцією.

«Прийняті нові закони, нові інститути, але також зрозуміло, що попереду довгий шлях. На сьогоднішній день корупція залишається дуже серйозною хворобою, від якої страждає все українське суспільство. Ми, насамперед, повинні зміцнити створені антикорупційні органи, і щоб терміново почав роботу Антикорупційний суд, на чому наполягає Венеціанська комісія», - заявив дипломат.

Крім того, за словами Мінгареллі, Україна повинна знайти баланс щодо рівня використання та володіння українською мовою та мовами національних меншин в освітньому процесі.

«Важливо знайти правильний баланс між очевидною вимогою володіння українською мовою всіма громадянами України і забезпеченням прав національних меншин», - зазначив Мінгареллі.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маленька волинянка терміново потребує грошей на пересадку нирки
Наступна новина Залицяння чи домагання? Французькі жінки звинуватили учасниць флешмобу #MeToo у пуританстві
Останні новини
Схожі новини