Жителі Київщини організували на Волині наркобізнес

Жителі Київщини організували на Волині наркобізнес

Двох молодих чоловіків з Київщини затримали в Луцьку в січні 2023 року. Їх уже судять. Правоохоронці переконані, що ті, зберігали й перевозили психотропи в особливо великих розмірах.

Самі підозрювані ймовірну причетність до наркобізнесу заперечують, пишуть Волинські новини, посилаючись на сюжет ТРК «Аверс».

Проте, як стали фігурантами кримінальної історії, говорити не хочуть. Один із них нині перебуває у СІЗО, інший вийшов під заставу й тепер під домашнім арештом. Чоловіки приїхали із міста Фастів Київської області.

На запитання журналістів, чи визнають вони вину, підозрюваний у наркобізнесі Владислав відповів: «Мені немає, що визнавати, я все скажу суддям».

«Ми ж учасники провадження, нам заборонено без дозволу сторони обвинувачення розголошувати якісь дані. Звертайтеся до представника сторони обвинувачення», – додав інший.

А от прокурори розказують: коли затримали молодиків, то в них виявили понад сотню пакетиків з особливо небезпечними синтетичними наркотиками – так званими солями.

«Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні про вчинення 22-річним та 31-річним жителями міста Фастів Київської області на Волині неодноразового незаконного придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, у тому числі у великих та особливо великих розмірах. Молодиків затримали в Луцьку 28 січня 2023 року із понад сотнею готових до збуту пакетиків із PVP», – зазначила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Мовляв, один із них їхав автівкою. Провели обшуки і в машині, і у квартирі.

«Перевозив на території Волинської області в транспортному засобі марки «Ауді» з метою подальшого збуту наркотичні засоби. Зберігав з метою збуту у квартирі за місцем свого проживання наркотичні засоби та психотропні речовини, а також предмети, прилаштовані для фасування таких, мобільні телефон, банківські картки та інші речі, які використовуються ним у злочинній діяльності», – йдеться в матеріалах суду.

Правоохоронці кажуть, що мають щодо молодиків чимало доказів.

«Задокументували вчинення кожним із них трьох десятків епізодів злочинної діяльності, пов’язаної із незаконними діями із психотропами», – зауважила речниця Волинської обласної прокуратури.

Автомобіль, котрим нібито їхав обвинувачений, належить не йому, а панянці. Жителька Фастова фігурує в справі як свідок. Але до суду вона не прийшла.

«Свідок у нас Люсько Анастасія Ігорівна. Є відповідний рапорт про те, що за місцем проживання остання була відсутня, однак у телефонному режимі була повідомлена про час та місце судового засідання. Але на судове засідання, як ми бачимо, не з’явилась. У зв’язку із чим є відповідне клопотання про повторний привід вказаного свідка», – наголосив на суді прокурор Сергій Поліщук.

Що може розказати жінка, стане відомо вже в червні. Наразі підозрюваним загрожує від 9 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині відкрили Алею пам'яті
Наступна новина На війні загинув уродженець Ківерець Назар Хмілевський
Останні новини
Схожі новини